17. září 2015 • 09:20

Mám tě, Ter Stegene! AS Řím šokoval Barcelonu ranou ze 40 metrů

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nižších soutěžích jsou góly tohoto ražení skoro týdenní chleba. Ale v Lize mistrů, na nejprestižnějším fotbalovém jevišti Evropy? Husarský kousek. Pod překvapivou remízou AS Řím s Barcelonou se v rámci středečního programu postaral prásknutím ze 40 metrů Allesandro Florenzi.



Ofenzivní výlety nejsou středobodem jeho práce na hřišti, když už ale čtyřiadvacetiletý italský bek vyrazí podpořit útok, stojí to za to.

Půl hodiny šlo v Římě vše podle předpokladů. Barcelona díky zakončení Luise Suáreze z 21. minuty vedla 1:0. O deset minut později ale 60 tisíc diváků na Stadio Olympico dostal do extáze Florenzi. Italský reprezentant si všiml špatného postavení brankáře Marca-André Ter Stegena a lobem ze 40 metrů, který ještě políbil tyč, srovnal na 1:1. Konečných 1:1, přes množství šancí úřadující vítěz Ligy mistrů další gól AS nevstřelil.

VIDEO: Podívejte se na Florenziho parádní kousek


"Jednoduše úžasná trefa," rozplýval se na stránkách goal.com Florenzi, který se jednou prosadil i ve třech odehraných kolech letošního ročníku Serie A. "Myslím, že všichni asi viděli můj výraz, když střela zaplula do sítě. Byl jsem v šoku a chytnul si nevěřícně hlavu. Co jiného také dělat, že," smál se majitel devíti startů za národní tým.

Florenzi v rozhovoru přiznal, že skórovat nechtěl. Pouze centroval na nabíhajícího Edina Džeka. "Viděl jsem Edina, tak jsem poslal míč na něj a říkal, že přinejhorším to přetáhnu a bude odkop od branky. Že to dopadlo takhle je něco neskutečného, bezesporu to bude jedna z mých nejlepších fotbalových vzpomínek," uzavřel Florenzi.

Hráči Barcelony Florenziho nadšení z unikátní trefy pochopitělně nesdíleli. "Mohl by vystřelit stokrát a už by takový gól nedal. Jako vždycky jsme se vysouvali od branky a gólman se pohyboval s obranou. Myslím, že nikdo nečekal, že Florenzi takhle vystřelí," nechápal stoper Jérémy Mathieu.

"Byli jsme celých 90 minut lepší a při vyrovnání měli smůlu, protože jen jedna z 50 střel skončí takhle v brance," přidal záložník Sergi Roberto, který zaskakoval na pravé straně obrany.

Kromě Barcelony si to AS Řím rozdá ve skupině E ještě s Bayerem Leverkusen a BATE Borisov. Bod se španělským mistrem může mít pro postup cenu zlata.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud