17. září 2015 • 10:10

Proč nechytal Čech? I Ospina je výborný brankář, hájil se Wenger

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arsenalu Arséne Wenger po nepovedeném vstupu do Ligy mistrů na hřišti Dinama Záhřeb (1:2) uznal, že jeho fotbalisté nepodali ten nejlepší výkon. Francouzský kouč ale kritizoval také rozhodčího, který podle něj přísně vyloučil útočníka Oliviera Girouda a také přes ofsajd uznal první gól.



Arsenal, na jehož lavičce překvapivě zůstal reprezentační brankář Petr Čech, prohrával od 24. minuty po vlastním gólu Alexe Oxladeho-Chamberlaina. Situaci londýnského týmu ještě před pauzou zhoršilo vyloučení Girouda, jenž od rumunského sudího Ovidiua Hategana dostal během sedmnácti minut dvě žluté karty.

"Nepodali jsme úplně nejlepší výkon, ale to ani rozhodčí. Měli jsme trochu smůlu. Myslím, že první gól padl z ofsajdu a vyloučení bylo hodně přísné," řekl po středečním utkání Wenger.

"Za první žlutou kartu si Giroud mohl sám, protože protestoval, i když ho nikdo nefauloval. Jenže před tou druhou kartou nešťastně sáhl na protihráče, kterého neviděl. Bylo to zcela nezaviněné, takže rozhodčímu nerozumím," uvedl trenér Arsenalu.

Uznal, že změny v sestavě mu v Záhřebu nevyšly. Vedle Čecha do základní jedenáctky nezařadil obránce Nacha Monreala, záložníka Francise Coquelina ani útočníka Thea Walcotta, který ve druhém poločase snížil. "Když nevyhrajete, musíte si přiznat, že jste se spletli. Vybraní fotbalisté neodehráli úplně špatný zápas, ale prostě to nefungovalo," konstatoval Wenger, jemuž chyběl i zraněný středopolař Tomáš Rosický.

Čecha, který v anglické lize odchytal za Arsenal všech pět zápasů, prý šetřil kvůli tomu, že v minulém ročníku v Chelsea neměl tak velké herní vytížení. "David Ospina je výborný brankář, což také ukázal. Čech neodehrál celou sezonu, takže se snažím, aby si také odpočinul. U gólmanů je to stejné jako u hráčů v poli," řekl kouč.

Nepochybuje o tom, že jeho svěřenci zbývající utkání ve skupině F, kde jsou ještě Bayern Mnichov a Olympiakos Pireus, zvládnou a postoupí. "Celkově si myslím, že nám dělá problém vstup do každé soutěže. Ale jsem si jistý, že dalších pět zápasů v Lize mistrů zvládneme. Matematicky se dokážeme bez problémů kvalifikovat, pokud doma podáme ideální výkon," prohlásil Wenger.

David Ospina navzdory dobrému výkonu v Záhřebu dvakrát inkasovalFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud