20. října 2015 • 23:30

Bitva titánů! Skvělý Čech chytal i hlavou, Neuer zákrok snů zazdil kiksem

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho to vypadalo, že tenhle zápas bude patřit brankářům. Petr Čech i Manuel Neuer předváděli v bitvě Arsenalu s Bayernem (2:0), proč že jsou považováni za jedny z nejlepších gólmanů na světě. Jenže Neuer, který předvedl třeba proti hlavičce Walcotta neuvěřitelný zákrok, pak nabídl Arsenalu rozhodující gól podobně neuvěřitelnou chybou.



Petr Čech se do branky Arsenalu v Lize mistrů postavil poprvé, před tím dvakrát dostal šanci David Ospina. A český gólman dal Arsénu Wengerovi jasně najevo, že by měl spoléhat jen na něho. Čech předvedl jisté zákroky proti střelám Thiaga či Vidala v první půli, ve druhé pak dvakrát eliminoval největší nebezpečí Bayernu – Roberta Lewandowského.

Nejdřív v 56. minutě vytáhl nad břevno jeho nebezpečný volej, 15 minut před koncem pak proti střelci vytáhl možná klíčový zákrok zápasu. Jeho nájezd z pravé strany Čech výborně ustál a gólovou střelu vytěsnil vedle hlavou.

To Manuel Neuer svoji hvězdnou chvíli prožil ve 34. minutě při hlavičce osamoceného Thea Walcotta z bezprostřední blízkosti, kterou na brankové čáře dokázal úžasně vyrazit. Jenže pak přišel naprosto opačný okamžik…

V 77. minutě Neuer vyběhl na vysoký centr, jenže trestuhodně promáchl, míč propadl ke střídajícímu Giroudovi, který ho dokázal dostat do branky. Arsenal už vedení 1:0 nepustil a v nastavení ještě přidal druhý gól, i když i při něm německý brankář vytáhl další fantastický zákrok – rozhodčí ovšem (správně) odhalil míč kousek za čárou.

Neuerův zásah proti Walcottovi vzbudil nadšení i na Twitteru. „Dechberoucí zákrok Neuera. Tenhle mladý brankář má budoucnost,“ vtipkoval třeba Gary Lineker. „Proto je číslo jedna na světě,“ smekal i Pepe Reina, svůj obdiv vyjádřil i Tomáš Vaclík či Peter Crouch.

Po Neuerově hrubce bylo všechno jinak. „Nejsem si tímhle mladíkem jistý,“ reagoval opět vtipně na účet 29letého brankáře glosátor Lineker. To trenér Bayernu se svého gólmana zastal. „Manuelu Neuerovi to nevyčítám, protože předtím zas chytil jasný gól," konstatoval Pep Guardiola po první prohře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud