21. října 2015 • 22:59

Hvězdy zklamaly: Zlatan byl neviditelný, Ronaldo pálil vedle

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málo šancí, opatrný fotbal, remíza 0:0. Real Madrid vymazal Zlatana Ibrahimovice, Paris St. Germain pohlídal Cristiana Ronalda. Šlágr středečního večera Ligy mistrů diváky zklamal. Týmy se rozešly po bodu a zůstávají v letošním ročníku prestižní soutěže neporažené.



Ofenzivní zbraně na obou stranách selhaly. Hlavní důvod? Obě mužstva hodně kazila, přízemní kombinace jim nevycházely. Výjimkou byly pasáže zápasu, kdy se dokázala propracovat do nadějných příležitostí, ovšem ani v jednom případě z toho branka stejně nevzešla.

Střelecký prach vyschl jak Zlatanu Ibrahimovicovi, tak Cristianu Ronaldovi.

Portugalská hvězda měla ke gólu blíž, vždy jí ale scházela přesnost. Třeba při tvrdém pokusu z úhlu, kdy se jeho pumelice lehce otřela o tyč a zmizela v zámezí. Slavný CR7 také dvakrát ztroskotal na pohotovém brankáři Kevinu Trappovi, který obě jeho hlavičky vždy vyškrábl na roh. A proti gólmanovi PSG se po skvělém náběhu za obranu neprosadil ani Jesé.

Brankář Kevin Trapp zasahuje před Cristianem Ronaldem.Foto EPA

„To už Real převzal iniciativu a byl aktivnější. V úvodu se ale na něm podepsaly vynucené změny v sestavě,“ všiml si trenér Dukly Luboš Kozel, host ve studiu O2 Sport.

„Bílému baletu“ chyběli takoví borci jako Gareth Bale, Karim Benzema, James Rodríguez a další. Byl to jeden z důvodů, proč hráčům Realu trvalo zhruba dvacet minut, než se dostali do hry. K opatrné hře jinak přispěli stejným dílem. Oba celky si hlídaly, aby hlavně neudělaly chybu, která by vedla k protiútoku soupeře. Prokombinovat se do šance tak bylo pro jeden či druhý tým nesmírně náročné.

Thiago Motta (vlevo) se snaží zastavit Isca z Realu.Foto Reuters

Domácí se v nebezpečné situaci zjevili prakticky až po změně stran, kdy dokázali zahrozit Edinson Cavani či Ángel Di María. Ale ne natolik, aby se z toho fanouškům Realu zastavil dech. Co Zlatan Ibrahimovic? Neviditelný, velké zklamání.

„Celkově to od PSG bylo pomalé. Ibra se vracel až za půlku, aby se dostal do kombinace,“ glosoval výkon Pařížanů bývalý reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši. „Výkon PSG nebyl ideální. V prvním poločase to bylo hodně pohodlné,“ doplnil Kozel.

Bezbranková remíza nicméně přiblížila oběma gigantům postup do vyřazovací fáze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud