3. listopadu 2015 • 23:00

Excelentní Bonyho večer. Gólem a asistencí zničil naděje Sevilly

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý večer má za sebou bývalý sparťanský útočník Bony Wilfried. Forvard Manchesteru City měl hlavní podíl na tom, že jeho tým zničil ve skupině Ligy mistrů španělskou Sevillu 3:1 a zajistil tak "Citizens" postup do vyřazovací fáze.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 11. • 20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
1:3
ONLINE
3. listopadu
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí: 25. Trémoulinas

Hosté: 8. Sterling, 11. Fernandinho, 36. Bony

Sestavy

Domácí: S. Rico – Coke (C) (56. Mariano), Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Iborra (46. Krohn-Dehli), Krychowiak – Vitolo, Banega, Konopljanka – F. Llorente (64. Immobile).

Hosté: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Kolarov – Fernando – Navas, Y. Touré, Fernandinho (89. Demichelis), Sterling (73. De Bruyne) – Bony (86. Delph).

Náhradníci

Domácí: Escudero, Mariano, Immobile, Krohn-Dehli, N'Zonzi, Reyes, Soria

Hosté: Caballero, Barker, De Bruyne, Clichy, Demichelis, Delph, Mangala

Karty

Domácí: Krychowiak

Rozhodčí

Moen – Haglund, Andas (Všichni NOR)

Stadion

Anglický velkoklub vlétl do utkání proti poslednímu týmu ve skupině D ve velkém stylu. A hlavní roli v něm hrál právě Bony Wilfried. Své velké představení začal realizovat už ve druhé minutě zápasu, kdy jeho dalekonosná střela jen těsně minula konstrukci Ricovy brány.

První ránu do sebevědomí španělského klubu zasadil už v 8. minutě Bonyho spoluhráč Raheem Sterling, který využil přesnou nahrávku Fernandinha.

Bony Wilfried se raduje z gólu Manchesteru CityFoto Reuters

O tři minuty později se útočník z Pobřeží Slonoviny připomněl podruhé. Střelou z hranice šestnáctky se pokusil překonat Rica, který však jeho pokus výborným zákrokem zneškodnil.

Fanoušci Sevilly ještě nestačili uznale strážci domácí svatyně zatleskat a jejich tým dostal v 11. minutě druhou ránu. A prsty v tom měl znovu Bony. Pokus bývalého miláčka sparťanských příznivců ještě gólman Rico vyrazil, proti Fernandinhově dorážce hlavou však již byl bezmocný.

Třetí, a dost možná definitivní ránu, se snažil rozhozeným domácím zasadit Wilfried znovu v 17. minutě, kdy se ranou ze střední vzdálenosti neúspěšně pokoušel zaskočit domácí obranu.

Španělský tým se však z dvojitého úderu částečně vzpamatoval ve 25. minutě, kdy snižoval na jednobrankový rozdíl Tremoulinas.

Zvedající se Sevillu však přišpendlili hosté znovu k zemi ve 36. minutě, kdy se trefil právě Bony Wilfried, který využil přihrávku Jesúse Navase a zaznamenal tak vůbec svůj první gól v Lize mistrů.

VIDEO: První gól v Lize mistrů v podání Bonyho Wilfrieda

"Bonymu věříme, je důležité, aby cítil naši důvěru," prohlásil před utkáním kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini. Asi ani on sám netušil, jak mu Bony důvěru vrátí. Ani ve druhém poločase totiž ve své aktivitě neustával.

V 55. minutě se po příhrávce Sterlinga ocitl ve vápně v nadějné pozici, rána mu však tentokrát nesedla. Náladu si mohl spravit o pět minut později, ovšem ani tentokrát se v přehuštěném pokutovém území ke střele nedostal.

Do role nahrávače se Wilfried převtělil v 71. minutě, když do gólové šance vyslal Tourého, ani on však čtvrtý zásah do domácí sítě nepřidal. Blízko svému druhému gólu byl Bony v 82. minutě, za domácího gólmana však zaskočil jeden z obránců Sevilly.

Právě v této minutě galapředstavení útočníka City skončilo, když ho vystřídal záložník Fabian Delph. Bony Wilfried každopádně dokázal, že se s ním musí počítat. A hlavně že dokáže zastoupit zraněnou hvězdu Sergia Agüera.

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 12 6 3 3 18:12 21
2. Juventus 8 3 3 1 10:9 12
3. Sevilla 6 2 0 4 8:11 6
4. Mgladbach 6 1 2 3 8:12 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud