5. listopadu 2015 • 11:17

Mourinho po výhře: Děti, které fandí Chelsea, už nebudou šikanovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho měl po delší době zase důvody k radosti. Jeho svěřenci totiž ve středu ukončili sérii čtyř soutěžních zápasů bez vítězství, v možná klíčovém duelu základní skupiny Ligy mistrů porazili gólem z 83. minuty Dynamo Kyjev 2:1 a portugalskému kouči se navíc dostalo velké podpory od fanoušků.



Mourinho je po katastrofálním vstupu Chelsea do sezony pod velkým tlakem a spekuluje se o jeho odvolání, příznivci za ním ale stále stojí. V závěrečných minutách 40 tisíc domácích fanoušků na Stamford Bridge povstalo a skandovalo trenérovo jméno.

"Samozřejmě preferuji tým, ale to, co pro mě udělali fanoušci, není normální. Způsob, jakým mě vítali, když jsem se vrátil do klubu, byl úžasný, ale to se s nynější situací nedá srovnávat. Tohle přišlo ve chvíli, kdy nejsou výsledky a (média) se mě ptají na můj konec," řekl Mourinho po zápase.

"Fanoušci čtou noviny, sledují televizi a poslouchají názory komentátorů. Je docela neuvěřitelné, co se snažili říct. Chtěli říct, že vás tady chtějí. Nevím, jak jim poděkovat. Je to úžasný pocit pro klub, že fanoušci jsou tady v dobrých i špatných chvílích," dodal dvaapadesátiletý portugalský trenér.

Přímo na stadionu Mourinha podpořila jeho žena i děti. I další malí příznivci budou mít podle Mourinha po posledním utkání jednodušší život. "Je snadné chodit do školy v tričku Chelsea, když vítězíme. Když se to nedaří, jsou šikanováni od ostatních, kteří fandí týmům, kteří vyhrávají. I proto pro nás bylo důležité takhle zareagovat," vysvětil Mourinho.

V zápase ho potěšila i reakce jeho svěřenců, kteří sice v 78. minutě inkasovali gól na 1:1, ale oklepali se a Willian za šest minut z přímého kopu rozhodl o výhře. Chelsea je díky tomu v tabulce skupiny druhá dva body před Dynamem.

"Bylo důležité, že jsme dokázali zareagovat na negativní moment. V jiných zápasech jsme měli dobré pasáže a hráli jsme dobře, ale když přišel negativní moment, na týmu to bylo příliš cítit a těžko jsme opět přebírali kontrolu nad utkáním. Tentokrát to bylo lepší," podotkl Mourinho.

"Hodně jsem o tom mluvil s hráči během posledních dvou tří dnů. Říkal jsem jim: Když přijde špatná chvíle, postavte se tomu. Nenechte se tím ovlivnit, dál si věřte. Byli fantastičtí," dodal kouč až patnáctého týmu Premier League.

Fanoušci Chelsea stojí za Josém Mourinhem
Fanoušci Chelsea stojí za Josém Mourinhem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud