26. listopadu 2015 • 04:40

Ronaldo je KRÁL Ligy mistrů. Dal dva góly, pádem pobavil i sám sebe

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotním šlágru španělské ligy proti Barceloně nebyl Cristiano Ronaldo pomalu ani vidět, ve středu v Lize mistrů proti Šachtaru to byl ovšem opět on, kdo dovedl madridský klub k výhře 4:3. Třicetiletý Portugalec poskočil ve statistikách na metu 84 vstřelených branek v LM a ještě si proti ukrajinskému soupeři připsal dvě asistence.



Jestli byste u Cristiana Ronalda hledali po zpackaném El Clásiku znechucení, se zlou byste se potázali. Portugalský útočník na hřišti Šachtaru hýřil aktivitou a nebýt jeho, těžko by Real odjížděl se třemi body.

První gól vstřelil po přihrávce Garetha Balea, jenž ukradl míč obránci a brankáři domácích těsně před nosem a naservíroval ho Ronaldovi před odkrytou branku. CR7 míč uklidil za brankovou čáru hlavičkou, a i když ho hráči Šachtaru stačili ihned vykopnout, sudí gól (správně) uznali.

Ronaldo tak měl důvod k radosti. Hlavu si nedělal ani ze zakopnutí při jedné z oblíbených kliček, kterou zkoušel na obránce Šachtaru. Dokonce se svému pádu lehce pousmál.

Ve druhém poločase se portugalský fotbalista převtělil do role asistenta. A to když v rozmezí dvou minut připravil v 50. a 52. minutě góly pro Luku Modriče a Daniho Carvajala.

V 70. minutě však opět ožila hvězdná spolupráce s Garethem Baleem. Velšský fotbalista potáhl míč po levé straně a našel v pokutovém území Ronalda. Tomu sice pokus z první nevyšel, ale okamžitě míč dostal do sítě na druhý pokus.

Zaznamenal tak 84. branku ve 120 zápasech Ligy mistrů a suverénně vede historickou tabulku střelců. Druhý Lionel Messi na něj ztrácí 5 zásahů. V akutálním ročníku je se sedmi také průběžně nejlepším střelcem. Zajímavá je i jeho statistika v dresu Realu, kde se přehoupl přes průměr jednoho gólu na zápas - v 68 utkáních nasázel už 69 branek.

Historická tabulka střelců Ligy mistrů 

Pozice Hráč Kluby Zápasy Góly
1 Cristiano Ronaldo Real, United 120 84
2 Lionel Messi Barcelona 101 79
3 Raúl Schalke, Real 142 71
4 Ruud van Nistelrooy Real, United, PSV 73 56
5 Thierry Henry Barcelona, Arsenal, Monaco 112 50

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Šachtar - Real

Rafael Benítez mohl být po výhře svého týmu v Doněcku spokojen jen částečně
Video se připravuje ...

Oba góly připravil pro Ronalda Gareth Bale
Oba góly připravil pro Ronalda Gareth Bale

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud