Jakub Dvořák
18. února 2016 • 04:58

Hon na Královce! Český sudí vzal Římu proti Realu jasnou penaltu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatně vyhodnotili hned několik ofsajdů, ale tu hlavní hrubku si česko-slovenští sudí v utkání AS Řím proti Realu (0:2) schovali až do 80. minuty. Obránce Carvajal v pokutovém území atakoval domácího Alessandra Florenziho, ale sudí Pavel Královec pokutový kop pro AS nenařídil.



Možná si někdo ještě vzpomene na utkání Chelsea proti Dynamu Kyjev v základní skupině. Duel, který měl český sudí Pavel Královec pod taktovkou. Tehdy na simulování útočníka „blues“ Královec neskočil a penaltu pro londýnský klub odmítl správně.

V Římě se však od sudího Královce a asistentů Martina Wilczeka s Romanem Slyškem odehrával úplně jiný scénář. Real vedl nad domácím výběrem díky brance Cristiana Ronalda od 57. minuty 1:0 a musel se čím dál tím více bránit nebezpečným brejkům Římanů.

Jeden z nich přišel na sklonku 79. a 80. minuty. Edin Džeko potáhl míč po levé straně, uvolnil se a v pokutovém území Realu a našel volného Alessandra Florenziho. Ten se snažil dostat do zakončení, ale okamžitě u něho byli záložník Toni Kroos a obránce Dani Carvajal. Právě španělský bek zajel do kapitána AS nedovoleným způsobem, po kterém měl být nařízen pokutový kop.

Sudí Královec ale nechal hru pokračovat, což domácí nemohli unést a přes celé hřiště ho pronásledovali a dožadovali se vysvětlení.

Složení sudích pro utkání AS Řím – Real

Hlavní sudí: Pavel Královec
Asistenti: Roman Slyško (Slovensko), Martin Wilczek
Čtvrtý sudí: Tomáš Mokrusch
Brankoví sudí: Petr Ardeleánu, Michal Paták

Domácí se na českého sudího velmi zlobili
Domácí se na českého sudího velmi zlobili

Kapitán Florenzi, který byl faulován, si celou situaci s českým rozhodčím vysvětloval ještě několik minut poté.

Nenařízená penalta však nebyla jedinou kaňkou česko-slovenské výpravy, která utkání řídila. Asistenti Martin Wilczek a slovenský sudí Roman Slyško minimálně čtyři ofsajdové situaci přehlédli. Real nakonec zvítězil nad AS 2:0 a odvezl si do odvety velmi slušný výsledek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud