22. února 2016 • 15:23

Jak na Barcelonu? Messi má z Čecha komplex, tvrdí Wenger

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem šestkrát se postavili na hřišti proti sobě. Ani v jednom utkání ale Lionel Messi nedokázal dostat balon za záda Petra Čecha. Fenomenální útočník dostane další možnost v úterý v Londýně, kde je na programu úvodní osmifinále Ligy mistrů mezi Arsenalem a Barcelonou. "Snad nám Čech pomůže udržet ho na uzdě," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci trenér Arsenalu Arséne Wenger.



Barcelona je ve velkém souboji v nablýskané soutěži jasným favoritem. Katalánský gigant zatím prožívá skvělou sezonu. Míří za obhajobou ligového titulu, chce si podržet i ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů.

Zápas se nese ve znamení souboje Petr Čech , Lionel Messi . Český gólman, který bude strážit domácí branku, totiž jako jeden z mála elitních gólmanů ještě nedostal od Messiho gól.

"Věřím, že nám Čech dodá sebevědomí a udrží ho (Messiho) na uzdě," uvedl trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Věřím, že Messi má z této historie malý komplex. Snad nám to pomůže a naopak to zbrzdí Messiho," věřil.

Útočné komando Messi, Neymar, Suárez v současné době tvoří nejúdernější formaci na světě. Všichni tři jsou připraveni i na utkání v Londýně. Na Petru Čechovi ve spolupráci se zbytkem týmu bude, aby nebezpečné hvězdy udržel na uzdě.

Slavný Messi ještě nepřekonal Čecha. Dokáže to v úterý?
Video se připravuje ...

"Mají nejúdernější útočnou sílu na světě," pokračoval Wenger. "Messi nastřílel 300 gólů ve 340 zápasech. V životě jsem viděl hodně útočníků, ale nikoho s takovou statistikou. Jsou opravdová extra třída," dodal francouzský odborník.

Pro Barcelonu neexistuje jiná varianta než postup do dalšího kola. "Barcelona je superfavoritem, musíme dostat náš výkon na maximální možnou úroveň. Abychom zítra měli šanci, musíme být všichni absolutně koncentrovaní. Chce to víru, sebevědomí a jít si pro postup," burcoval Wenger.

Arsenal na Čecha hodně spoléhá. Zkušený gólman se za dobu svého předchozího angažmá v Chelsea s Messim s Messim střetl celkem šestkrát. Ani jednou z kopačky argentinské hvězdy neinkasoval, byť měl český brankář kolikrát velké štěstí.

"Pokud chce člověk v Lize mistrů dojít co nejdál, tak v play-off na tyhle týmy prostě narazí. Nedá se vybírat. Budeme si s tím muset umět poradit a pokusit se uhrát doma co nejlepší výsledek pro odvetu," prohlásil Čech.

2595643:gallery:true:true

2588120:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud