24. února 2016 • 07:02

Gól od Messiho? Je jeden z nejlepších, nejsem zklamaný, přiznal Čech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Petr Čech v sedmém utkání proti Lionelu Messimu dostal od kanonýra Barcelony první dva góly, po úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů však nebyl zklamaný z ukončení své úspěšné série, ale hlavně z toho, že se fotbalistům Arsenalu po prohře 0:2 výrazně vzdálil postup. Podle české reprezentační jedničky přitom londýnský celek předvedl dobrý výkon a jediný rozdíl mezi oběma týmy viděl Čech v koncovce.



"Jsme smutní proto, že jsme prohráli zápas, ne proto, že se jednomu z nejlepších hráčů historie povedlo proti mně skórovat. Z toho nejsem zklamaný. Jsem zklamaný, že jsme prohráli dvougólovým rozdílem a bude velmi těžké tohle manko dohnat. Ale 2:0 není 5:0, máme před sebou 90 minut, ve kterých ještě máme šanci," citovaly internetové stránky Arsenalu Čecha.

Messi v úterý poprvé překonal českého gólmana v 71. minutě po brejku. Čech se snažil pádem na zem zmenšit držiteli Zlatého míče střelecký úhel, argentinský fenomén ale míč zkušeně podržel a s přehledem skóroval.

"Věděl jsem, že by mohl vystřelit, takže to je důvod, proč jsem se tělem snažil dostat tam, kam jsem se dostal. Jenže on využil prostoru. Doufal jsem, že kluci, kteří se vraceli, by to mohli zablokovat na čáře, ale nepovedlo se jim to," řekl Čech k prvnímu gólu od Messiho po 545 minutách, které do té doby proti němu odehrál. Předchozích šest duelů český brankář odchytal ještě v dresu Chelsea.

Brankář Arsenalu Petr Čech se zdraví po prohře s Barcelonou s Lionelem Messim
Brankář Arsenalu Petr Čech se zdraví po prohře s Barcelonou s Lionelem Messim

Vedoucí trefu Barcelony považoval Čech za klíčovou. Messi byl poté sedm minut před koncem faulován ve vápně a penaltu sám proměnil. V minulosti přitom proti Čechovi pokutový kop nedal. "Myslím, že až do prvního gólu jsme hráli velmi dobře. Oni měli tři čtyři šance a my to samé. Měli jsme skórovat. Oni pak dokázali dát gól, který ten zápas hodně změnil, protože my jsme museli více otevřít hru a snažit se srovnat. Bohužel se nám to nepovedlo a inkasovali jsme z penalty," litoval Čech.

"Je to frustrující. Myslím, že jediné, co jsme nedokázali splnit, bylo to, že jsme nedali gól. Když hrajete proti jednomu z favoritů na vítězství v Lize mistrů a máte šance, musíte je dát. Myslím, že jediný rozdíl mezi oběma týmy byl v proměňování šancí," doplnil.

Messi ukončení střeleckého trápení proti Čechovi podobně jako český gólman příliš neprožíval. "Naštěstí se to stalo dnes, ale hlavní je, že jsme odehráli skvělý zápas a vezeme si výborný výsledek," pochvaloval si.

"Zpočátku bylo těžké se prosadit, protože Arsenal má velmi silné hráče. Ale věděli jsme, že v druhé půli budou pomalejší, protože je těžké udržet tak vysoké tempo," dodal Messi, který má v Lize mistrů na kontě 82 branek a na nejlepšího střelce historie soutěže Cristiana Ronalda z Realu Madrid ztrácí sedm tref.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud