10. března 2016 • 09:30

Hiddink by bral Ibru do Chelsea: Byl by boss v každém klubu na světě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco před rokem vyloučení Zlatana Ibrahimovice málem stálo fotbalisty Paris St. Germain postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, tentokrát byl švédský útočník ústřední postavou v pozitivním světle. Dvěma góly a asistencí zařídil vyřazení Chelsea po dvou výhrách 2:1. A slova chvály na jeho výkon pěl i trenér anglického týmu Guus Hiddink.



"Je to opravdu rozdílný pocit oproti loňskému roku," řekl Ibrahimovic po utkání, ve kterém byl za hrdinu, zatímco před rokem cítil jen úlevu, že to spoluhráči i bez něj zvládli. "Ale neberu to jako odplatu, nýbrž jako úspěch. Velmi sladký úspěch proti velmi silnému soupeři," dodal.

Čtyřiatřicetiletý kanonýr se nejprve trefil v úvodním zápase doma. Na hřišti Chelsea pak připravil gól pro Adriana Rabiota a v 67. minutě sám vstřelil vítěznou branku, která definitivně sebrala Chelsea naději na postup. Byl to pro něj jubilejní 50. gól v evropských pohárech, což se před ním povedlo jen třinácti hráčům.

"Hráli jsme velmi dobře. Kontrolovali jsme hru i míč a využívali jsme šance, které jsme si vytvořili. Pokud budeme schopní takový výkon zopakovat ve čtvrtfinále, budeme mít dobrou šanci znovu postoupit," věří Ibrahimovic.

Výkon své největší hvězdy ocenil i trenér Laurent Blanc. "Novináři neustále zpochybňují jeho kvalitu, když hraje jen francouzskou ligu, a řeší, jestli je schopný podat hvězdný výkon i v Lize mistrů. A dnes jim dal odpověď," prohlásil kouč PSG. "I díky němu byl náš postup snazší, než jsem si myslel," dodal.

Ibrahimovic si svým výkonem mohl udělat i reklamu na Britských ostrovech. V létě mu totiž skončí v PSG smlouva a v minulosti se netajil tím, že by si jednou rád zahrál v Premier League, která se mu dosud vyhýbala. "Pokud nezůstanu v PSG, upozorňuji pokud, tak zatím není čas zabývat se dalšími kroky. Teď máme před sebou závěr sezony," odmítl Ibrahimovic spekulace.

I trenér Chelsea Guus Hiddink však naznačil, že by si švédského kanonýra uměl představit v modrém dresu svého klubu. "Možná není nejmladší, ale i ve svém věku je to skvělý fotbalista. Navíc s výraznou osobností, která mu pomáhá rychle se adaptovat v jakékoli lize světa a být bossem v jakémkoli klubu," řekl nizozemský trenér.

Hráči s 50 góly v evropských pohárech:

93 - Cristiano Ronaldo,

85 - Lionel Messi,

77 - Raúl González,

70 - Filippo Inzaghi,

67 - Andrej Ševčenko,

62 - Gerd Müller, Ruud van Nistelrooij,

59 - Thierry Henry, Henrik Larsson,

56 - Eusébio,

54 - Alessandro Del Piero,

50 - Alfredo Di Stéfano, Didier Drogba, Zlatan Ibrahimovic.

Hvězdný Zlatan Ibrahimovič utíká Willianovi a Diegovi Costovi z Chelsea
Hvězdný Zlatan Ibrahimovič utíká Willianovi a Diegovi Costovi z Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud