15. března 2016 • 23:30

Atlético zvládlo penaltové drama s PSV, ve čtvrtfinále LM jsou i City

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City jsou poprvé ve své historii ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Po výhře 3:1 na půdě Dynama Kyjev jim k tomu stačila domácí remíza 0:0. Bezgólovou remízu viděl diváci také na hřišti Atlétika Madrid, kde došel zápas s PSV až k penaltám. Ty až v osmé sérii ovládli domácí a jsou dalším čtvrtfinalistou.



Atlético zvládlo penalty. Opět po roce

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0
ONLINE
15. března
20:45
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Sestavy

Domácí: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín (89. Lucas Hernández), Luís – Koke, Augusto Fernández (56. F. Torres), Gabi (C), Ñíguez – Griezmann, Ferreira-Carrasco (75. Kranevitter).

Hosté: Zoet – Arias, Bruma, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems (75. Brenet) – D. Pröpper, Guardado, van Ginkel – L. de Jong (C) (118. L. Narsingh), Locadia (87. Lestienne).

Náhradníci

Domácí: Moyà, Kranevitter, Torres, Gámez, Hernández, Vietto, Correa

Hosté: Pasveer, Schaars, Narsingh, Lestienne, Jozefzoon, Brenet, Hendrix

Karty

Hosté: Locadia, L. de Jong, van Ginkel

Rozhodčí

Clattenburg – Beck, Collin (vš. Anglie)

Stadion

Stadión Vicente Calderóna, Madrid (Španělsko)

Atlético bylo stejně jako v prvním zápase v Nizozemsku, v němž nevyužilo 22 minut trvající přesilovku, aktivnější, ale do gólových šancí se dostávalo těžce. V úvodním dějství mělo jen jednu vyloženou možnost, kterou Griezmannovi zneškodnil brankář Zoet.

Atlético dalo v posledních třech ligových zápasech tři góly, ale proti místy až pětičlenné obraně soupeře se trápilo. V 58. minutě dokonce mohlo inkasovat. Locadiovu střelu vyrazil domácí brankář Oblak na tyč a z dorážky trefil protihráčovu hlavu nejlepší střelec PSV De Jong, jenž se vrátil do sestavy po odpykání trestu v prvním utkání.

Na opačné straně přestřelil z dorážky Carrasco. Ofenzivu Atlética rozhýbal střídající Torres, ani on ale v závěru základní hrací doby střelou na bližší tyč Zoeta nezaskočil.

V prodloužení se hrálo opatrně a rozhodnout musely až penalty, v nichž Atlético uspělo stejně jako v loňském osmifinále proti Leverkusenu. Střelci byli bezchybní sedm sérií, až v té osmé Narsingh, který v závěru prodloužení nečekaně vystřídal nejlepšího střelce hostů De Jonga, trefil břevno a domácí Juanfran vzápětí rozhodl. V Madridu se zrodilo nejvyšší skóre penaltového rozstřelu v historii Ligy mistrů.

Atlético Madrid - PSV Eindhoven 0:0, na penalty 8:7
Penalty proměnili: Griezmann, Gabi, Koke, Saúl Ňíguez, Torres, Giménez, Filipe Luís, Juanfran - Van Ginkel, Guardado, Pröpper, Bruma, Moreno, Lestienne, Arias. Neproměnil: Narsingh. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.). ŽK: Locadia, De Jong, Guardado, Van Ginkel (všichni PSV). Diváci: 50.135. První zápas: 0:0, postoupilo Atlético.

Sestavy:

Atlético: Oblak - Juanfran, Giménez, Godín (89. Lucas Hernández), Filipe Luís - Koke, Fernández (56. Torres), Gabi, Saúl Ňíguez - Carrasco (75. Kranevitter), Griezmann. Trenér: Simeone.

Eindhoven: Zoet - Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Moreno, Willems (75. Brenet) - Propper, Guardado, Van Ginkel - De Jong (118. Narsingh), Locadia (87. Lestienne). Trenér: Cocu.

Manchester City je poprvé ve čtvrtfinále

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 20:45
Manchester City
Manchester City
0:0
ONLINE
15. března
20:45
Dynamo Kyjev
Dynamo Kyjev
Sestavy

Domácí: Hart – Zabaleta, Kompany (C) (7. Mangala), Otamendi (24. Demichelis), Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, Y. Touré, Silva (79. Sterling) – Agüero (C).

Hosté: Šovkovskij (C) – D. Vida, Dragović, Chačeridi, Antunes – Veloso – Jarmolenko, Garmaš (64. Sydorčuk), Bujalskij, Gusev (62. Jakovenko) – Teodorczyk (46. D. González).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Kolarov, Mangala, Demichelis, García, Sterling, Bony

Hosté: Rudko, Silva, Makarenko, Jakovenko, Sydorčuk, Korzun, González

Karty

Domácí: Otamendi

Hosté: Antunes, Garmaš

Rozhodčí

O. Haţegan – O. Șovre, S. Gheorghe

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Manchester City uspěl ve dvojzápase Ligy mistrů až na čtvrtý pokus. Aktuálně čtvrtý celek Premier League v domácí odvetě kontroloval náskok z Kyjeva a poprvé v tomto ročníku prestižní soutěže neinkasoval, přestože během 24 minut přišel o oba stopery. Kvůli zranění museli střídat Kompany a Otamendi, místo nichž nastoupili Mangala a Demichelis.

I když se dopředu muselo tlačit Dynamo, nebezpečnější byli domácí. Agüero v 59. minutě z úhlu minul a za chvíli trefil Touré tyč. Hosté si vytvořili tlak až v závěru, ale Bujalskij v 87. minutě ani Jakovenko v závěru nastavení brankáře Harta nepropálili.

Dynamo nevyhrálo ani čtrnáctý zápas na anglické půdě. Manchester naopak po dvou osmifinálových vyřazeních s Barcelonou může slavit historický postup, jeho trenér Pellegrini došel mezi osm nejlepších týmů soutěže s třetím celkem po Villarrealu a Málaze.

"Je to velká satisfakce konečně poprvé postoupit do čtvrtfinále. Nebyl to dneska žádný skvělý výkon, ale úkol jsme splnili. Teď se pokusíme dojít aspoň do finále," řekl obránce City Pablo Zabaleta.

Manchester City - Dynamo Kyjev 0:0
Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ŽK: Otamendi - Antunes, Garmaš. Diváci: 43.630. První zápas: 3:1, postoupil Manchester.

Sestavy:

Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany (7. Mangala), Otamendi (24. Demichelis), Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas, Touré, Silva (79. Sterling) - Agüero. Trenér: Pellegrini.

Kyjev: Šovkovskij - Vida, Chačeridi, Dragovic, Antunes - Veloso - Jarmolenko, Garmaš (64. Sydorčuk), Bujalskij, Gusev (62. Jakovenko) - Teodorczyk (46. González). Trenér: Rebrov.

Fotbalisté Manchesteru City hrají proti Dynamu Kyjev
Fotbalisté Manchesteru City hrají proti Dynamu Kyjev

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud