6. dubna 2016 • 10:45

Mohli jsme i prohrát, připustil Guardiola. Benfica zaskočila fanoušky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože fotbalisté Bayernu Mnichov vstupovali do úterního úvodního utkání čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice Lisabon v roli jasných favoritů, museli vzít zavděk nejtěsnější výhrou 1:0. Vzhledem k několika gólovým šancím mohl dokonce zápas skončit i velkým překvapením, takže kouč německého šampiona Josep Guardiola hubený náskok do odvety v Portugalsku bral.



"Mohli jsme i prohrát. Velmi dobře jsem věděl o kvalitách Benfiky, takže mě jejich hra nepřekvapila. Viděl jsem hodně zápasů Benfiky z poslední doby. Není snadné proti nim hrát. Jsou silní v soubojích, nebezpeční ve standardkách. Ukázali, co umí, proto musím svému týmu složit velký kompliment," řekl Guardiola.

Duel rozhodl už ve druhé minutě hlavičkou chilský záložník Arturo Vidal. "Je pro nás v poslední době velmi důležitý, má skvělý charakter. Na hřišti neskutečně pracuje. Výjimečný byl také Ribéry ," vyzdvihl španělský kouč dva svěřence.

Už před dvojzápasem Guardiola očekával, že se bude rozhodovat až v odvetě. "V téhle fázi je vždy důležitější až druhý zápas. Samozřejmě, že teď budeme chtít v Lisabonu vyhrát. Chceme tam vstřelit jeden nebo dva góly. Myslím, že není favorita. Tím obvykle bývá tým s lepšími statistikami, ale v tomhle případě to bylo vyrovnané," uznal Guardiola.

Benfica výkonem potvrdila aktuální formu. Z předchozích dvaceti soutěžních zápasů totiž devatenáctkrát zvítězila. "Jsem na své hráče pyšný, zanechali tu dobrý dojem. Samozřejmě nejsem příliš šťastný z výsledku, ale celkově jsme hráli velmi dobře a zůstali věrni našemu způsobu hry. Myslím, že jsme nepřekvapili našeho soupeře jako spíš jeho fanoušky. Asi očekávali jasnou dominanci a více gólů," prohlásil trenér Benfiky Rui Vitória.

Lídr portugalské ligy měl blízko k vyrovnání hlavně v úvodu druhé půle, ale ani jednu z šancí neproměnil a poprvé v této sezoně Ligy mistrů neskóroval. "Samozřejmě nebylo v plánu tady hned v druhé minutě inkasovat, ale ten rychlý gól naše sebevědomí nezničil. Byli jsme schopni Bayernu způsobit problémy a možná jsme si zasloužili skórovat. Ale před odvetou je vše otevřené," konstatoval kouč Benfiky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud