6. dubna 2016 • 23:17

Euforie z El Clásika je pryč! Realu tekly nervy, Marcelo trapně simuloval

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu byli vynášeni do nebes. Jenže fotbalisté Realu Madrid pouze pár dnů poté, co dokázali nečekaně porazit Barcelonu na jejím hřišti 2:1, poznali druhou stranu mince. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Wolfsburgu totiž vyhořeli a zaslouženě prohráli 0:2. To hráči favorita těžce nesli už na hřišti, nespokojený s hrou byl po nepovedeném utkání i trenér Zinedine Zidane.



Podívejme se na situaci před zápasem. Real Madrid v lize porazil Barcelonu, jeho hráči i fanoušci propadli euforii. V tabulce sice zůstal třetí, ale trenér Zinedine Zidane si mnul ruce. „Jsme na správné cestě,“ tvrdil po šestém vítězství v řadě.

Wolfsburg naopak zcela jasně padl na půdě Bayeru Leverkusen. Po jednoznačném průběhu prohrál 0:3 a krčí se na osmém místě ligové tabulky. Pro bohatý a ambiciózní klub potupa, kouč Dieter Hecking nemohl mít klidné spaní.

V duelu těchto dvou týmů ve čtvrtfinále Ligy mistrů tak fanoušci i experti hledali favorita snadno. A prvních patnáct minut jim dávalo za pravdu. Real byl jasně lepší, svého soupeře drtil. Jenže gól nedal.

A tak přišla 18. minuta, poněkud sporná penalta pro domácí a Wolfsburg vedl 1:0. O chvíli později navíc po krásné akci zvýšil na 2:0 a od té chvíle byl na hřišti pánem. Real si sice pár šancí vytvořil, ale nakonec mohl být ještě rád, že prohrál „jen“ 0:2.

Frustrovaní hráči Realu

Hvězdy Realu závěr zápasu nezvládly. A to nejen po fotbalové stránce. Hráči favorita byli ze stavu velice frustrovaní a tak se pustili do nejedné strkanice a slovní potyčky.

Vrcholem bylo trapné vystoupení obránce Realu Marcela. Brazilský bek po jednom ze soubojů sám hlavou úmyslně narazil do těla protihráče, skácel se na zem a ještě se svíjel v bolestech.

Na světě tak byla další šarvátka, do které se zapojil i jindy klidný gólman „bílého baletu“ Keylor Navas. Důkaz, že to hostující fotbalisté psychicky prostě neunesli. Tohle totiž nečekali. Euforie a pohoda z vyhraného El Clásika byla pryč.

VIDEO | Marcelo trapně simuloval

Zidane věří v postup

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane působil po nečekané prohře až překvapivě klidným dojmem. „Výsledek nás bolí, ale nešílíme z něj. Věříme, že to dokážeme otočit a vybojovat pro naše fanoušky postup,“ řekl.

„Začali jsme zápas s velmi malou intenzitou. O poločase jsem toho hráčům moc říkat nemusel, věděli to. Ve druhém poločase jsme se snažili to dohnat. Musím si zápas zanalyzovat,“ dodal legendární Francouz.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud