7. dubna 2016 • 09:25

Zidane po výbuchu s Wolfsburgem: Nesmíme bláznit, doma to můžeme otočit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoli fotbalisté Realu Madrid prohráli úvodní utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Wolfsburgu 0:2, jejich trenér Zinedine Zidane nabádá ke klidu. Věří, že jeho svěřenci doma duel otočí a vybojují postup. A to i přesto, že v posledních osmi případech pro ně porážka v úvodním duelu vždy znamenala vyřazení.



"Je to vždy zklamání prohrát v Lize mistrů, zvláště způsobem, jakým jsme prohráli tentokrát," řekl Zidane na tiskové konferenci po utkání, které Realu vůbec nevyšlo a za celé utkání si vypracoval jedinou šanci.

"Musíme ale zůstat v klidu a jednotní. Nesmíme začít bláznit. Musíme věřit, že doma jsme schopni to otočit," prohlásil francouzský kouč, který s Realem soutěž vyhrál jako hráč v roce 2002.

Real přitom šel do utkání posílený víkendovou výhrou 2:1 nad úhlavním rivalem Barcelonou, o které Zidane věřil, že dodá jeho týmu sebevědomí právě do Ligy mistrů.

Jenže ve Wolfsburgu se Real trápil s obranou německého celku, navíc brzy inkasoval z penalty a krátce nato i z brejku a už se nevzpamatoval. Připsal si tak první prohru v sezoně LM a hrozí mu, že poprvé od roku 2010 neprojde do semifinále.

"V první půli jsme měli hodně problémů. Chyběla nám koncentrace. To se ve fotbale občas stává. Před zápasem byly šance vyrovnané, teď je na nás, abychom doma předvedli maximální výkon a otočili to. Máme stále 90 minut," dodal Zidane.

To Wolfsburg má po jedné z nejcennějších výher ve své historii důvod slavit. V klubu si však uvědomují, že vzhledem k síle soupeře musí být před odvetou na pozoru. "Jsme v dobré pozici, zvláště když by se nám tam povedlo skóroval. Všichni ale víme, že hrajeme proti Realu a víme, co se může v Madridu stát. Nesmíme brát postup za jistý," upozornil trenér Dieter Hecking.

"Teď je na nás, abychom tam předvedli sebevědomý výkon a dosáhli na něco, čemu nikdo nevěřil, že by se mohlo povést. Já chci do semifinále," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud