27. dubna 2016 • 11:05

Zidane: Absence Ronalda? Cítil bolest, nechtěl jsem riskovat, že se to zhorší

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle trenéra Manchesteru City Manuela Pellegriniho si Real Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů do Anglie přijel pro remízu 0:0, zatímco domácí v úterý víc usilovali o vítězství a snažili se útočit. Chilský kouč i jeho protějšek na lavičce "Bílého baletu" Zinédine Zidane považují odvetu za zcela otevřenou. Francouzský kouč se na pozápasové tiskové konferenci vyjádřil i k absenci největší hvězdy svého týmu Cristiana Ronalda.



Zidane měl pocit, že Real si za výkon ve druhém poločase zasloužil zvítězit. "Byl to těžký zápas a my bránili opravdu dobře. Po přestávce jsme víc drželi míč a měli proměnit své šance. Jsem trošku zklamaný, protože jsme si možná zasloužili víc. Ven si vždy jedeme pro výhru," uvedl francouzský kouč.

Desetinásobnému vítězi Ligy mistrů kvůli zranění stehna chyběl nejlepší střelec Cristiano Ronaldo a už po pauze odstoupil další útočník Karim Benzema .

"Cristiano cítil po posledním tréninku bolest a nechtěli jsme, aby se to ještě zhoršilo. U Karima je to trošku jiné, protože s přibývajícími minutami se cítil stále hůř. Nechtěli jsme hazardovat se zdravím klíčových hráčů. Doufáme, že budou moci hrát odvetu," řekl Zidane.

"Ronaldo je pro nás velmi důležitý, protože rozhoduje a dává góly, takže bez něj je to samozřejmě těžší. Doma musíme hrát stejně jako proti Wolfsburgu (3:0). Pokud se nám to povede, budeme ve finále," doplnil německý záložník Toni Kroos.

Real v tomto ročníku elitní soutěže na svém stadionu vyhrál všech pět utkání při skóre 18:0, přesto za týden očekává těžký boj. "Před zápasem jsem si myslel, že je to 50 na 50, což zůstává. Hrajeme doma a víme, co tam dokážeme, ale je to stále otevřené a bude to na krev. Semifinále Ligy mistrů není nikdy lehké," konstatoval Zidane.

Pellegrini: Ve Španělsku můžeme uspět

A jak hodnotil utkání domácí kouč? "Myslím, že Real přijel s jasnou představou výsledku. Je normální, že když hrajete prvních devadesát minut venku, musíte víc spekulovat," řekl Pellegrini na tiskové konferenci.

City podle něj měli ve svém premiérovém semifinále LM větší touhu vyhrát, i když ve druhém poločase po standardních situacích víc hrozili hosté. Brankář Joe Hart zblízka zneškodnil pokusy Casemira i Pepeho a střídající Jesé trefil hlavičkou břevno.

"Útočili jsme, napadali soupeře na jeho polovině, ale nevytvořili si jasné příležitosti. Co se týče úmyslu, tak jsme to byli my, kdo chtěl vyhrát. Real měl také dobré šance z rohů, ale Joe je výborně vychytal," uvedl někdejší trenér madridského mužstva.

Přestože si jeho svěřenci doma nevytvořil žádný náskok, ve Španělsku prý mohou uspět. "Nemyslím si, že jsou favorité. Jak jsem řekl před prvním zápasem, máme stejnou šanci jako Real Madrid. Nebojíme se zápasu na Bernabéu," prohlásil Pellegrini.

"Je milion horších výsledků. Venku máme v Lize mistrů slušnou sérii a pokud bychom hráli 0:0 na půdě soupeře, byl bych nespokojený víc," řekl belgický kapitán City Vincent Kompany.

Gareth Bale tleská fanouškům po prvním semifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City
Gareth Bale tleská fanouškům po prvním semifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud