28. dubna 2016 • 10:15

Straku nadchl gól Atlétika: Bernat zkolaboval, NEJ brankář nestačil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejhezčích gólů v aktuálním ročníku Ligy mistrů vstřelil v úvodním semifinále mezi Atlétikem a Bayernem (1:0) domácí záložník Saúl Níguez. „Ukázal obrovské sebevědomí, přitom to vůbec neměl lehké. Věřil si proti obraně i proti nejlepšímu gólmanovi světa,“ poznamenal expert František Straka ve studiu O2 Sport.



Španělský záložník dokázal postupně vyšachovat čtyři hráče, předtím než překonal brankáře Bayernu Manuela Neuera. Nejdříve utekl Thiagovi, obelstil Bernata, dovolil si i na zkušeného Xabiho Alonsa a finální kličku udělal Davidu Alabovi.

„Níguez svým gólem ukázal obrovské sebevědomí. Neměl to vůbec lehké, ale věřil jsi, proti obraně i proti nejlepšímu gólmanovi světa Neuerovi,“ hodnotil jeho akci trenér František Straka ve studiu O2 Sport.

VIDEO: Gól Saúla Nígueze proti Bayernu

Ten si také všiml, že největší podíl na inkasované brance nese krajní obránce Juan Bernat, který měl záložníka Atlétika zastavit. „Po taktické stránce zkolaboval Bernat. Ten se měl postarat o jednu věc a to taktický faul,“ řekl Straka.

„Na první pohled bylo znát, že Bayern narazil na fantasticky připraveného soupeře. Atlétiko si hrálo svoji hru, na které byl vidět skvělý rukopis kouče Simeoneho,“ chválil španělský klub bývalý trenér Teplic, Sparty či Slavie.

Atlético potvrdilo, že na stadionu Vicente Calderóna se mu daří. Z posledních třinácti domácích zápasů v Lize mistrů udrželo dvanácté čisté konto.

Záložník Bayernu Xabi Alonso zpracovává přihrávku
Záložník Bayernu Xabi Alonso zpracovává přihrávku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud