5. května 2016 • 11:18

Začátek boje o LM? Plzeň bude nasazená, může dostat i Astanu

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roli nasazeného týmu půjdou fotbalisté Viktorie Plzeň do 3. předkola Ligy mistrů. To zvyšuje jejich šance na průchod do klíčového play off soutěže, které garantuje jistotu pohárového podzimu a minimálně 150 milionů korun k tomu.



Při pohledu na los, který jí na startu této sezony určil za soupeře silný tým Maccabi Tel Aviv, to možná jako velká výhoda nevypadá, nicméně pořád platí, že coby nasazený celek má větší pravděpodobnost na schůdnějšího protivníka.

A díky svému pětiletému koeficientu s hodnotou 44,585 už teď má Viktoria jistotu, že se při losu ocitne mezi nasazenými. Vyšší číslo má pouze Olympiakos Pireus, což by znamenalo, že by čtyřnásobný český mistr mohl být v silnější polovině i pro závěrečný los play off.

Okruh možných soupeřů je momentálně příliš široký, ale je reálné, že by se mezi potenciálními celky mohl objevit nepříjemný rumunský mistr Astra Giurgiu či kazašský šampion FK Astana, ale i relativně hratelnější týmy.

Postup z 3. předkola je pro české kluby klíčovým úkolem. Jednak si udrží naději na postup do hlavní fáze Ligy mistrů, zároveň tím ale získávají jistotu startu v Evropské lize, pokud v boji o lukrativnější soutěž neuspějí. A zbohatnou o zhruba 150 milionů korun. Los 3. předkola proběhne 15. července, zápasy se hrají 26./27. července a 2./3. srpna.

Tak jsme mistři, no a co...! Takhle Plzeň slavila čtvrtý titul
Video se připravuje ...

Plzeňští mistři skandovali na balkoně, pustili se i do Sparty. Podívejte se!
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud