29. května 2016 • 10:31

Simeone zvažuje odchod z Atlétika. Hrdinu Zidana oslavují v Realu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Atlétikem Madrid dokázal velké věci, dvakrát za poslední tři sezony se prokousal do finále Ligy mistrů. Po klíčové bitvě s Realem ale znovu odcházel zklamaný a velká trofej mu uniká. Trenér Diego Simeone připustil, že po pěti úspěšných letech zvažuje buducnost v klubu svého srdce. Naopak legendární Zinedine Zidane si pojistil místo na vrtkavé lavičce Realu, ačkoliv se před milánským duelem spekulovalo o jeho možném odvolání.



Hrát finále Ligy mistrů je obrovský úspěch. Hrát ho dvakrát ze tří pokusu s Atlétikem Madrid, tomu se říká mistrovské trenérské dílo. Diego Simeone přesto po dramatické finálové řeži v Miláně smutnil.

"Když tomu obětujete všechno a nestačí to, je to velmi složité. Tohle byly tři báječné roky, ale dneska nejsem šťastný. Nevím, jaká porážka ve finále bolí víc, jestli tahle nebo ta minulá. Cítím odpovědnost za naše fanoušky, kteří si koupili lístky a přijeli nás podpořit," hodnotil argentinský kouč penaltovou prohru s Realem.

Bouřlivák na lavičce je v Atlétiku vzývaným bohem s neotřesitelnou pozicí. S měnícím se kádrem se dokáže pořád držet na špici a porážet zvučnější soupeře. V letošním ročníku Ligy mistrů na cestě do finále zdolal největší favority Barcelonu i Bayern Mnichov.

Po zklamání v milánském finále ale Simeone připustil, že zvažuje další budoucnost v klubu a nevyloučil odchod. "Teď nastal moment, abych o všem přemýšlel," hlesl jeden z nejlepších světových trenérů.

Pro Atlétiko je městský rival osudovým soupeřem, Real slavil i v předchozím finále v roce 2013. V prvním souboji o velkou trofej padlo Atlétiko až v prodloužení, navíc Sergio Ramos vyrovnal až v nastavení. V sobotním boji rozhodovaly penalty.

"Nevěřím na nespravedlnost ve fotbale. Real byl lepší než my, musím mu pogratulovat. Ale mí hráči byli úžasní. Po zápase jsem jim řekl, ať nepláčou. Když odevzdáte maximum, slzy nejsou třeba," uvedl Simeone.

Zidane si získal hráče i podporu vedení

Na druhé straně hřiště se bouřlivě slavilo. Real si užíval jedenáctou výhru v
nejprestižnější evropské soutěži. Rozhodl Cristiano Ronaldo , který po proměněné penaltě roztrhl dres a znovu celému světu ukázal vypracované tělo kulturisty.

Největším hrdinou ale byl Zinedine Zidane. Legendární fotbalista s klubem slavil Ligu mistrů jako hráč v roce 2002 (ve finále vstřelil vítěznou branku), teď se dočkal i na lavičce jako hlavní kouč ve své první sezoně u áčka.

"Nic není takové jako vyhrát Ligu mistrů v pozici hráče. Ale tohle je opravdu speciální. Jsem velmi, velmi šťastný, že jsem tuhle soutěž vyhrál jako hráč, asistent i hlavní trenér," zářil jeden z nejlepších fotbalistů historie.

Před zápasem se spekulovalo, že v případě neúspěchu by ho v Realu mohl nahradit trenér Sevilly Unai Emery. Podle španělských médií ho už prezident klubu Florentino Pérez dokonce oslovil s nabídkou.

To ale po sladké výhře v Miláně neplatí. "Zidane je pro Real Madrid velmi důležitý. Řekl mi to samé, co v roce 2001 - 'Já tu trofej získám, prezidente. Hráči půjdou dneska slavit na Cibeles (náměstí v Madridu, jeden ze symbolů města).' Tahle soutěž je DNA Realem Madridu, je pro nás naprosto klíčová. Jsem opravdu pyšný," naznačil Pérez, že Zidane si zaslouží pokračování v klubu.

Francouzská legenda se navíc těší obrovské oblibě největších týmových hvězd. V kabině má obrovský respekt a Real zřejmě neudělá stejnou chybu jako s Carlem Ancelottim, kterého odvolal i přes nevoli Ronalda a spol.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud