29. května 2016 • 13:30

Párty na fontáně! Real slavil triumf, trofej věnoval zabitým fanouškům

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká noc v Miláně, kde Real Madrid vybojoval titul v Lize mistrů nad Atlétikem, oslavy sladkého triumfu teprve odstartovala. Mužstvo po příletu do Madridu okamžitě pokračovalo na náměstí Cibeles, kde na hráče čekaly tisíce nadšených příznivců. Prezident klubu Florentino Pérez věnoval jedenáctý titul v nejslavnější evropské soutěži šestnácti zemřelým fanouškům Realu, kteří se v Iráku stali oběťmi teroristickému útoku.



V Madridu se slavilo až do rána. Tedy v té části, kde se fandí Realu, příznivci konkurenčního Atlétika po sobotním prohraném penaltovém finále museli sklopit hlavy. Liga mistrů opět patří královskému klubu a všichni si to náležitě vychutnávali.

Okamžitě po příletu z Milána hráči nastoupili do otevřeného autobusu, ve kterém v ranních hodinách zamířili na náměstí Cibeles. Slavné místo v Madridu je tradičním středobodem oslav velkých triumfů, davy nadšených příznivců zde celou noc čekaly na to, až jim hráči přivezou ukázat slavnou trofej.

VIDEO | Podívejte se na oslavy Realu v Madridu

Při oslavách Real nezapomněl na ty, kteří už si velký úspěšch vychutnat nemohli. "Chci tohle vítězství věnovat iráckým fanouškům. Byl to šílený útok na lidi, kteří udělali mnohem víc, než jen podporovali Real Madrid," zdůraznil prezident klubu Florentino Pérez.

Připomněl tak děsivou událost, která se odehrála čtrnáct dní před finále Ligy mistrů s Atlétikem. Šestnáct fanoušků Realu nepřežilo teroristický útok v Iráku - více čtěte ZDE »

K útoku došlo ve městě Balad nedaleko Samarry. Teroristé z Islámského státu zaútočili na kavárnu, kde měli sraz fanoušci „bílého baletu“ z místního fanklubu. Šestnáct z nich zemřelo, třicet dalších si odneslo zranění.

Teroristé v Iráku zaútočili na bezbranné fanoušky samopaly. „Vběhli do kavárny a stříleli po všech,“ popsal prezident iráckého fanklubu Realu Ziad Subhan. Důvod? „Nemají rádi fotbal, myslí si, že je protiislámský,“ dodal.

Velký sobotní triumf nad Atlétikem teď patří právě jim.

Real Madrid bude nejdražším fotbalovým klubem na světě. Více ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud