30. května 2016 • 16:19

Sebevědomý Ronaldo se rozjel. Nepřejí mi jen závistivci, vzkázal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během finále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid (2:1 na penalty) Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid nezářil. Nebyl to jeho zápas. Pak mu ale patřila sláva - rozhodl penaltový rozstřel a znovu byl za hrdinu všech fanoušků Realu. Potřetí v kariéře vyhrál nejprestižnější klubovou soutěž a triumf věnoval všem svým příznivcům. „Pouze závistiví lidé mi to nepřejí. To mě však nezajímá. Miluji tento klub a chci v něm i nadále pokračovat,“ řekl při nedělních oslavách na stadionu Santiago Bernabeu.



V uplynulé sezoně odehrál portugalský fotbalista ve všech soutěží 48 utkání a nastřílel neuvěřitelných 51 branek. Takovou bilanci neměl ani jeho největší rival z Barcelony Lionel Messi . Právem proto při nedělních oslavách mohl Ronaldo říct, že nutně potřebuje odpočinek.

„Jsem po sezoně velmi unavený. Odehrál jsem více než 4 000 minut. Znovu jsem byl nejvytíženějším hráčem Realu a to pro mě znamená hodně. Ukázal jsem týmu, že jsem tu, když se daří, ale také když to zrovna nejde. Na to jsem hrdý,“ promlouval Ronaldo k fanouškům na stadionu. Tradiční sebevědomí z něj jen tryskalo.

Ofenzivní komando Realu. Zleva Benzema, Ronaldo a Bale
Ofenzivní komando Realu. Zleva Benzema, Ronaldo a Bale

„Během sedmi let, co jsem v Realu, jsem každou sezonu vstřelil přes 50 branek, ale chci stále víc a víc. Držím se ve vrcholné formě, miluji tento klub a chci v něm i nadále pokračovat,“ vyřkl rázně před zaplněným stadionem. Fanoušci nadšeně aplaudovali.

Kvůli náročnému programu však 31letý fotbalista vynechá přípravný duel portugalské reprezentace proti Anglii před EURO. „Neblázněte! Musím nechat odpočinout moje nohy. Mám pouze šest dní na to, abych se dal do kupy,“ uvedl a postěžoval si na příliš dlouhou pauzou mezi koncem ligové sezony a finále Ligy mistrů. „15 dní? To je zbytečně dlouhá doba. Snad to v příštích sezonách organizátoři posunou. Sami jste viděli, že byl každý na hřišti unavený a hráče chytaly křeče.“

Čísla Cristiana Ronalda v sezoně 2015/16

Španělská liga: 36 zápasů (3183 minut)/ 35 gólů

Liga mistrů: 12 zápasů (1108 minut)/ 16 gólů

Celkem: 48 zápasů (4291 minut)/ 51 gólů

VIDEO: Oslavy Realu na stadionu

VIDEO: Další část oslav na Santiago Bernabeu

Real Madrid vystřídá Manchester United na pozici nejdražšího klubu světa. Více ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud