15. července 2016 • 12:19

LOS LIGY MISTRŮ: Plzni hrozí Karabach, Sparta dostala Steauu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České kluby už znají soupeře v boji o vstup do milionářské soutěže. Fotbalisté Plzně si ve třetím předkole Ligy mistrů zahrají proti vítězi duelu mezi ázerbájdžánským Karabachem a lucemburským F91 Dudelange. Sparta vyzve v nemistrovské části rumunskou Steauu Bukurešť. První zápasy se hrají 26. a 27. července, odvety 2. a 3. srpna. Oba české celky by měly začít na domácím hřišti a odvetu odehrát na soupeřově půdě. UEFA má definitivně potvrdit termíny ještě dnes.



Karabach je trojnásobný ázerbájdžánský mistr. Loni vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů s Celticem Glasgow po výsledcích 0:0 a 0:1. O rok předtím ve 3. předkole nestačil na Salcburk po výsledcích 2:1 a 0:2. Zápasy v evropských pohárech hraje na národním stadionu Tofika Bachramova v Baku pro 31 tisíc fanoušků.

Klíčovou postavou Karabachu je španělský křídelní útočník Dani Quintana. Nejlepším střelcem je Brazilec Reynaldo a v týmu je také sedm ázerbájdžánských reprezentantů, na které narazí český národní tým v kvalifikaci mistrovství světa. Jedním z nich je kapitán Rašat Sadygov.

"Bereme to jako realitu a budeme se snažit postoupit. Informace zjišťujeme, budeme chtít vidět jejich zápas v Lucembursku naživo," řekl trenér Plzně Roman Pivarník.

Ačkoli připouští, že mohla Plzeň dostat na cestování přijatelnější lokalitu, vymlouvat se na to nehodlá. "Cestování musíme brát tak, jak je. Do Baku je to letadlem čtyři hodiny, to není málo, ale ani žádný extrém. Musíme se na to připravit, abychom to zvládli bez problémů," dodal.

Rumuni mají v sestavě šest reprezentantů

Steaua je nejslavnějším rumunským celkem. Na kontě už má 26 mistrovských titulů, v uplynulé sezoně se ale musela sklonit před Astrou Giurgiu. V roce 1986 dokonce vyhrála Pohár mistrů evropských zemí, který se později změnil v Ligu mistrů. Čtyři její hráči reprezentovali Rumunsko na mistrovství Evropy. Největší hvězdou je Nicolae Stanciu, kapitánem je kapverdský stoper Fernando Varela.

"Skončili pátí v základní části rumunské ligy a pak druzí v nadstavbové části, mají tam šest reprezentantů a hrají systémem 4-2-3-1. To jsou asi nejpodstatnější informace, které mě ihned napadají. Další věci budeme sledovat a studovat," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

"Ať by nám los určil kohokoliv z té pětice možných soupeřů, tak nemá cenu říkat, co je a co není hratelné. Rozhodne se jako vždy až na hřišti. Musíme se na ně dobře připravit a být sami v optimální formě," dodal.

Se Steauou se už Sparta utkala v roce 1988 v PMEZ a vypadla po výsledcích 1:5 a 2:2. Naopak Slavia v letech 1999 i 2007 přes Steauu postoupila. Poslední čtyři souboje mezi českými a rumunskými soupeři však skončily ve prospěch Rumunska.

Dvojice pro 3. předkolo Ligy mistrů

Mistrovská část:

Viktoria Plzeň - Karabach (Ázerb.)/F91 Dudelange (Luc.),
Rosenborg Trondheim/Norrköping (Švéd.) - The New Saints (Wal.)/APOEL Nikósie,
Vardar Skopje/Dinamo Záhřeb - Dinamo Tbilisi/Alaškert Jerevan,
Olympiakos Pireus - Hapoel Beer-Ševa/Šeriff Tiraspol,
Žalgiris Vilnius/Astana - Lincoln (Gibr.)/Celtic Glasgow,
Olimpija Lublaň/Trenčín - Zrinjski Mostar/Legia Varšava,
Astra Giurgiu - Crusaders (Sev. Ir.)/FC Kodaň,
BATE Borisov/Seinäjoki (Fin.) - Dundalk (Ir.)/Hafnarfjördur (Isl.),
Ludogorec Razgrad/Mladost Podgorica - Valletta/CZ Bělehrad,
Partizani Tirana/Ferencváros Budapešť - Red Bull Salcburk/FK Liepaja (Lot.),

Nemistrovská část:
Ajax Amsterodam - PAOK Soluň,
Šachtar Doněck - Young Boys Bern,
FC Rostov - Anderlecht Brusel,
Fenerbahce Istanbul - AS Monako
Sparta Praha - Steaua Bukurešť, 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud