Jakub Dvořák
25. července 2016 • 19:31

Ščasný řeší, zda do týmu zařadí Váchu. Oddechl si po ztrátě opory Steauy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v úterý čeká Spartu první velká bitva v nové sezoně. Na Letné přivítá ambiciózní rumunský celek Steauu Bukurešť. Jak se na utkání chystá trenér Zdeněk Ščasný? „Čeká nás důležitý dvojzápas. Pokud nám to vyjde, budeme mít jistou účast v evropských pohárech a ještě možnost bojovat o Champions League,“ uvedl sparťanský kouč na pondělní předzápasové tiskové konferenci.



Začátek sezony a hned tak důležité utkání. Na úvod ročníku 2016/17 čeká Spartu konfrontace s rumunským soupeřem, který v minulé sezoně do poslední chvíle bojoval o mistrovský titul. To naopak Letenští na rozdíl od Steauy proháněli Krasnodar či Lazio v Evropské lize. Nyní si to spolu rozdají o postup do play off Ligy mistrů.

„Čeká nás důležitý dvojzápas. Pokud nám to vyjde, budeme mít jistou účast v evropských pohárech a ještě možnost bojovat o Champions League,“ připomněl Ščasný důležitost zápasu. Vzápětí však také dodal. „Řekli jsme, že máme postupné cíle, takže další důležitá utkání ještě přijdou.“

Co se týká sparťanské sestavy, která proti rumunskému celku vyrukuje, má Ščasný jasno. Otazníky má pouze u zraněných hráčů. „Jedná se o dva až tři hráče. Nic dramatického. Váhám hlavně u Lukáše Váchy . Jeho zdravotní stav se po zranění rapidně zlepšil a zvažuji jeho zařazení,“ přiznal sparťanský trenér.

Dočkal: Steaua si nás přála? To Krasnodar a Lazio taky
Video se připravuje ...

Ten také uvedl, že si výrazně oddechl, když se dozvěděl informaci, že proti Spartě nenastoupí jeden z nejlepších hráčů soupeře Jugurtha Hamroun. Sedmadvacetiletý záložník patřil v minulé sezoně ke klíčovým postavám Steauy. Nyní však dostal nabídku z Kataru a prezident klubu George Becali jej kvůli jeho odjezdu vyjednávat vyřadil z kádru a v Praze si nezahraje.

„Hamroun je vynikající hráč. Opravdu jeden z důležitých v ofenzivě Steauy, když nebere reprezentanty Popu a Stanciua. Fakt skvělý,“ popisoval Ščasný Hamrounovy kvality. „Celkově mě Steaua překvapila svojí pracovitostí, je velmi kreativní a na venkovních hřištích nebezpečná. Zároveň má však také svoje problémy, jako my,“ dodal kouč Letenských.

Sparta představila nové venkovní dresy
Video se připravuje ...

Rosický? Počkám i tři měsíce, řekl Ščasný. Sparta jedná o Kadlecovi
Video se připravuje ...

Kapitán Sparty David Lafata na tréninku
Kapitán Sparty David Lafata na tréninku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud