Jonáš Bartoš
27. července 2016 • 04:50

Útočící Limberský, ale bída v koncovce. Co se Plzni (ne)povedlo

Vstoupit do diskuse
0
  • Konec. Fotbalisté Plzně vstoupili do 3. předkola Ligy mistrů domácí bezbrankovou remízou s Karabachem Konec. Fotbalisté Plzně vstoupili do 3. předkola Ligy mistrů domácí bezbrankovou remízou s Karabachem FOTO: Michal Beránek (Sport)

    Výsledek 0:0 do odvety dává Viktorii Plzeň slušnou naději. Čisté konto je v pohárové matematice ceněným artiklem, často klíčem k postupu do dalšího kola. Český mistr poprvé v soutěžním zápase pod novým koučem Romanem Pivarníkem nabídl slušné momenty, nad Karabachem měl většinu zápasu převahu. Jenže špatná koncovka a horší finální fáze Viktorii stále hodně trápí. Co ukázal první duel třetího předkola Ligy mistrů?

  • Snaha o vysoký presink

    Plzeň se od prvních minut snažila hrát aktivně, napadat rozehrávku Karabachu. To se zejména v prvním poločase celkem dařilo. Když domácí včas dostupovali protihráče, soupeř měl problémy a pod tlakem odevzdával balony. Bohužel se z územní převahy Západočechům nedařilo vytěžit gólové vyjádření.

    Daniel Kolář nebyl s výkonem Plzně proti Karabachu spokojenýFoto Michal Beránek (Sport)

  • Útočící David Limberský

    V prvním poločase patřil mezi nejlepší hráče na trávníku. Snažil se podporovat ofenzivu, nebál se soupeři v jedné z akcí nasadit jesle, aby přihrál volnému spoluhráči. S Janem Kovaříkem často zaměstnávali hostující obranu. Limberský zvládal i hru dozadu. Když Matúš Kozáčik zaváhal při riskantním výběhu, včas mu pomohl a zažehnal nebezpečí. Ve druhém poločase už to takováý sláva nebyla, přesto zkušený obránce předvedl jeden ze svých lepších výkonů.“

    David Limberský byl proti Karabachu hodně aktivníFoto ČTK

  • Pevná obrana

    Plzeň udržela čisté konto, což je základ pohárového úspěchu. Až na výjimky se Karabach nedostal do vážnějších příležitostí, defenziva velená kapitánem Hubníkem fungovala většinu času hodně slušně. Český mistr ustál i závěrečnou čtvrthodinu, kdy dohrávala bez vyloučeného Jana Baránka.

    Roman Hubník a jeho parťáci v obraně Plzně nedovolili Karabachu žádný gólFoto Michal Beránek (Sport)

  • - Bojácnost a zmatky v koncovce

    Jeden z největších plzeňských problémů. Mužstvu sice slušně drží defenziva, jenže v koncovce je to bída. Viktoria nedokáže dávat góly. Proti Karabachu hráči zbytečně kombinovali i ve chvíli, kdy mohli zakončovat. Daniel Kolář v prvním poločase hledal Milana Petrželu, místo aby ve velké šanci ve vápně střílel. Michael Krmenčík ve vápně před gólmanem upadl, byť se ještě mohl pokusit o zakončení. „Musíme lépe centrovat i střílet. To mi trošku vadí. Do zakončení jsme se málo tlačili,“uznal i trenér Roman Pivarník.

    Michael Krmenčík se drží za hlavu. Plzeň doma jen remizovala s Karabachem 0:0Foto Michal Beránek (Sport)

  • - Špatná kombinace

    Viktoria většinu zápasu trávila na ázerbájdžánské polovině, jenže příliš často ztrácela balony. Milan Petržela, Aleš Matějů i další hráči kazili lehké přihrávky, mužstvo pak zbytečně ztrácelo síly ve chvílích, kdy o míč muselo zase bojovat. „Hlavně v prvním poločase jsme těch ztrát měli hodně, stálo nás to spousty sil,“ hodnotil kapitán Roman Hubník.

    Hubník: Hlavní bylo nedostat gól, to jsme splnili
    Video se připravuje ...

  • - Baránkovo vyloučení

    Pro Viktorii obrovská škoda. Jan Baránek dostal první napomenutí ve 28. minutě. Ve vápně soupeře se strhla větší, poměrně nepřehledná strkanice. Sudí vzniklou situaci vyřešil tím, že na každé straně udělil jednu žlutou kartu. Baránek ale dostal ještě jednu ve druhé půli, když faulem zastavoval akci soupeře. Plzeň tak pro závěrečnou čtvrthodinu musela obětovat jednoho hráče do ofenzivy (Koláře), aby na trávník mohl stoper Lukáš Hejda.

    Jan Baránek obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučenFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud