Jakub Dvořák
27. července 2016 • 05:00

Faul nefaul před gólem. Co říkali sparťané na pád hvězdy Steauy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nicolae Stanciu. To jméno bude sparťanským fotbalistům ještě dlouho ležet v hlavě. Právě on se v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů postaral o vyrovnání Steauy proti Spartě (1:1), když přifilmoval pád těsně před hranicí pokutového území. Německý sudí Daniel Siebert odpískal faul sparťanského hráče a z následného přímého kopu právě Stanciu vyrovnal. „Mrzí mě, že jsme z toho inkasovali,“ hlesl po utkání kouč Letenských Zdeněk Ščasný.



Stanciu je hlavní hvězdou Steauy. Třiadvacetiletý ofenzivní hráč patří mezi rumunské reprezentanty, kterými se klub pyšní. Že se jedná o kvalitního fotbalistu, pocítili sparťané už od prvních minut. Právě Stanciu totiž donutil brankáře Davida Bičíka ke skvělému zákroku po nepříjemné hlavičce.

I ve zbytku zápasu několikrát ohrozil Bičíkovu svatyni, ale sparťanský brankář dlouho odolával. Přesněji řečeno do 75. minuty. To si rumunský fotbalista vykoledoval nebezpečnou standardní situaci blízko sparťanské branky, když si naběhl před Frýdka a přihrál pád. Sám se poté postavil k míči a přesnou střelou vyrovnal.

„Kluci ten pád po zápase řešili, ale já to ze střídačky neviděl. Sudí to však pískl, bohužel,“ zoufal po utkání jediný střelec domácích Josef Šural. To trenér Zdeněk Ščasný byl konkrétnější. „Gól padl po faulu nefaulu. To mě mrzí,“ řekl zkušený kouč.

Sparta - Steaua: Stanciu se skácel po kontaktu s Frýdkem, pak z přímáku krásně vyrovnal
Video se připravuje ...

Stanciův pád hodnotil bezprostředně během přímého přenosu na iSport.cz bývalý sparťanský fotbalista a reprezentant Martin Frýdek, otec současného záložníka Letenských. „Tak tady to vůbec nebyl faul,“ vypálil v první chvíli.

Po opakovaných záběrech ale Frýdek trochu váhal. „Myslím, že to byl souboj tělo na tělo. Ale Stanciu tam šel dobře a Martin ho asi trochu přidržel,“ dodal.

Ščasný po ztrátě: Faul Frýdka před gólem byl zbytečný
Video se připravuje ...

Pro samotného Stanciua to nicméně nebylo v poslední době poprvé, kdy se ochotně skácel k zemi. Už na nedávném EURO v úvodním utkání proti Francii „vybojoval“ pro Rumunsko pokutový kop. Zápas však Francie dokázala dovést do vítězného konce.

To se Spartě nepodařilo. „Nedokážu si výkon ve druhém poločase vysvětlit,“ hodnotil trenér Ščasný. „V odvetě musíme být rozhodně nebezpečnější, vstřelit branku a postoupit,“ dodal rázně.

CELÝ SESTŘIH: 3. předkolo LM: Sparta - Steaua 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Steaua: Šural se hlavou trefil po rohu na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud