Tomáš Podvín
2. srpna 2016 • 20:41

Na Spartu čeká proti Steaue pekelná atmosféra. Nebojíme se, burcuje Holek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUKUREŠTI | Krásný moderní stadion pro více než 50 tisíc diváků a k tomu pořádně hustá atmosféra. To čeká ve středu večer na fotbalisty pražské Sparty, kteří se v Bukurešti utkají se Steaou o postup do 4. předkola Ligy mistrů. První zápas skončil remízou 1:1. „Steaua je na tom procentuálně lépe, ale my se nevzdáváme,“ tvrdí stoper Letenských Mario Holek.



Vyprodáno určitě nebude, ale duel domácí Steauy a Sparty táhne. Pro rumunský celek jde totiž o naprosto zásadní zápas. Svérázný majitel klubu George Becali žádá postup za každou cenu. Proto dorazí na stadion minimálně 30 tisíc fanoušků. Optimističtější odhady rumunských novinářů hovoří až o 40 tisících. A jak známo, Rumuni to umí na fotbale rozbalit.

„Zápasy na evropské scéně jsme už odehráli. Nebojíme se, spíše se na dobrou atmosféru těšíme. Jestli bude 30 nebo 40 tisíc fanoušků, to už je celkem jedno,“ nedělá si ovšem z vysoké návštěvy velkou hlavu Holek. „Máme s tím zkušenosti,“ doplňuje ho brankář David Bičík.

Jako s Laziem? Fotbal jsme hrát nezapomněli, burcuje Ščasný
Video se připravuje ...

Sparťané si už pažit na Národním rumunském stadionu, kde Steaua hraje pohárové zápasy, vyzkoušeli tradičně den před zápasem. Na první pohled upoutají především vysoké tribuny a barevné sedačky.

Nervozita ale na Letenské nedolehla. „Kdybych byl nervózní, přenesl bych to i na tým. Nepomohlo by to. I když určitý tlak člověk samozřejmě cítím,“ tvrdil trenér Sparty Zdeněk Ščasný. „Důležitost zápasu jsme vnímali už doma. Teď se cítíme stejně. Chceme to hlavně zvládnout,“ doplnil Holek.

„Čekám podobný zápas jako na Letné. Bude to hlavně o nás, protože musíme dát gól. Chceme navázat na první poločas a šance, které jsme měli, musíme proměnit,“ dodal obránce Sparty.

Ten si dobře uvědomuje sílu soupeře a jeho hvězd. Kromě Nicolae Stanciua, který zářil v prvním utkání, se vrátil také Jugurtha Hamroun. Šikovný záložník pykal za to, že si chtěl vydupat odchod do Kataru. Na odvetu už je ale připravený, i když není jisté, zda bude v základu.

„Oba jsou to rozdíloví hráči. Stanciu je hodně technický a má skvělou střelu z dálky. Hamroun tahal jejich ofenzivu. Musíme si na ně dávat pozor. Ale hraje jich proti nám jedenáct,“ zakončil Holek.

Bičík: Kdyby to bylo do dvacáté minuty 2:0 jako na Laziu, bylo by to fajn
Video se připravuje ...

Ščasný: Chceme se v Rumunsku zlepšit. Uvažujeme o riziku s Váchou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud