Tomáš Podvín
3. srpna 2016 • 10:43

Tahal sem holky, obvinil ho šéf Steauy. Před Spartou se hvězda vrátila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUKUREŠTI | Padala hodně ostrá slova. „Jugurtha Hamroun tahal na týmový hotel ženské, už budu kupovat jen křesťany,“ rozohnil se svérázný boss rumunské Steauy Bukurešť George Becali. A jednu z hvězd týmu, která si chtěla vynutit odchod, vyřadil z kádru. Jenže po týdnu je alžírský záložník zpět a Sparta si na něj musí dát v odvetě 3. předkola Ligy mistrů velký pozor.



Hamroun odehrál v minulé sezoně za Steauu 35 soutěžních zápasů a nastřílel 10 gólů. Jeden z klíčových hráčů rumunského vicemistra chtěl ale po povedené sezoně vyslyšet volání peněz z Kataru. Jenže majitel Becali ho odmítl pustit. Do hráče se navíc ostře pustil.

Výsledek? Sedmadvacetiletý záložník, který má na fotbalovém trhu hodnotu kolem 40 milionů korun, ani necestoval s týmem do Prahy. „Hamroun je vynikající hráč, stěžejní pro ofenzivu Steauy. Fakt skvělý,“ vychválil přitom soupeře před prvním utkáním kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

Rumunský celek si ovšem i bez něj přivezl z Letné pro odvetu nadějnou remízu 1:1. A pozor, v té už Hamroun nastoupit může. Boos Becali si totiž uvědomil, že Steaua rebela s vizáží hvězdy Leicesteru Rijada Mahreze potřebuje. Přesto, že někteří hráči byli údajně proti jeho návratu. Obávali se, že to nepřinese do týmu pohodu.

Jako s Laziem? Fotbal jsme hrát nezapomněli, burcuje Ščasný
Video se připravuje ...

Zadarmo to každopádně nebylo, Hamroun dostal pokutu asi 670 tisíc korun. Kdyby ji nepřijal, mohl se klidně s velkým fotbalem na nějaký čas rozloučit. O víkendu už každopádně odehrál plných devadesát minut v ligovém duelu Steauy s Viitorulem (3:1).

Obránce Sparty Mario Holek moc dobře ví, jaké nebezpečí od něj hrozí. „Připravovali jsme se na něj už před prvním zápasem. Je to rozdílový hráč, který jim dělá ofenzivu. Musíme si na něj dát pozor,“ uznal před odvetou. „Ale není to o jednom hráči, musíme jich porazit jedenáct,“ dodal.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Ščasný: Chceme se v Rumunsku zlepšit. Uvažujeme o riziku s Váchou
Video se připravuje ...

Bičík: Kdyby to bylo do dvacáté minuty 2:0 jako na Laziu, bylo by to fajn
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud