3. srpna 2016 • 16:21

Pivarník připustil posily. Chceme dělat fanouškům radost, zářil Krmenčík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unavení, ale šťastní a se splněným úkolem, tedy postupem do play off Ligy mistrů. V takovém rozpoložení se vrátili fotbalisté Viktorie Plzeň z náročné mise v Ázerbájdžánu. Času na odpočinek po vyřazení Karabachu ale příliš nezbývá, už v neděli hraje český mistr doma ligu proti Bohemians. "Je to uklidnění, naše hra se bude zlepšovat," věří gólman Matúš Kozáčik.



V Plzni si hluboce oddechli, přemožením Karabachu přiteče do klubové pokladny 145 milionů korun. "Povedl se nám první krůček, který jsme chtěli udělat. Teď máme před sebou dva ligové zápasy a pak se začneme chystat na play off," zůstává nohama na zemi trenér Roman Pivarník.

"O peníze se hraje, ale pro nás to byl hlavně důležitý sportovní úspěch a základní cíl, který jsme měli. To byl postup do evropských pohárů," dodává Matúš Kozáčik. "Jednoznačně ten postup přinese uklidnění. Naše hra i celý projev se budou zlepšovat," věří.

Západočeským hrdinou byl Michael Krmenčík. 23letý odchovanec šel na plac ve druhém poločase a v 85. minutě trefil postupové vyrovnání. "Teď máme úsměv na tváři, jsme hrozně rádi. Na konci to byl lauf a padlo to tam. Chceme dělat fanouškům radost a pokusíme se dojít co nejdál," raduje se vytáhlý útočník.

Jako střídající hráč se dostal velkých pochval i od spoluhráčů. "Poplácali mě po ramenou a říkali, že děkují," usmíval se mladý plzeňský střelec.

Pivarník: Potřebujeme se dostat do herní pohody
Video se připravuje ...

Trenér Pivarník připustil, že klub v případš postupu do základní skupiny Ligy mistrů ještě bude uvažovat o rozšíření kádru. "Nevím, jestli to stihneme, času není moc. Ale hráče si vytipováváme průběžně a bavíme se o nich, abychom pak netápali. Pokud postoupíme dál, určitě mužstvo budeme chtít posílit. Uvidíme, jestli půjdeme s tímhle kádrem, nebo uděláme jednu, dvě posily," prozrazuje západočeský kouč.

Trenér dobře ví, že s Plzní má na čem pracovat. Jenže prostoru příliš není, nadcházející program týmu je extrémně nabitý. "Času na práci je hrozně málo. Musíme se zlepšovat přes zápasy, v tom krátkém týdnu jsme schopni zvládnout jen jeden takticko-technický trénink," uvědomuje si Pivarník.

Krmenčík: Trenér teď bude mít klid na práci
Video se připravuje ...

Kozáčik: Hráli jsme na postup a na výsledek, důležité je, že se to zvládlo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud