Tomáš Podvín
4. srpna 2016 • 11:26

Smutný Brabec: Každá červená je hloupá. Ale Steaua má lepší hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUKUREŠTI | I on uznal, že Sparta ve středu na Steauu neměla. Obránce Jakub Brabec měl po prohře 0:2 v odvetě 3. předkola Ligy mistrů jasno. „Bylo vidět, že na ně prostě nemáme,“ pronesl stoper. Pochopitelně ho kromě výsledku mrzelo hlavně to, že se nechal na začátku druhého poločasu po druhé žluté kartě vyloučit.



Brabec je tradičně oporou zadních řad Sparty, na půdě Steauy ale zápas nezvládl. Chyboval před prvním gólem domácích a navrch musel po dvou žlutých předčasně ze hřiště.

„Pro mě to bylo určitě smolné utkání. Vyloučení samozřejmě zápas ovlivnilo, kluků mi bylo líto. Jít do deseti každého rozhodí, zvlášť když jsme prohrávali,“ kál se tvrdý stoper.

„Mrzí mě obě žluté karty. Myslím, že první byla taková záchrana, protože bylo lepší ukončit tu akci dřív, než by se dostal do vápna. Druhá byla na posouzení rozhodčího, ale vůbec jsem nepřemýšlel nad tím, že by mi ji mohl dát, takových soubojů je v zápasech mnoho,“ popisoval Brabec.

Brabec: Vyloučení zápas ovlivnilo. Kluků mně bylo líto
Video se připravuje ...

Obránce, kterému bude v sobotu 24 let, kritizoval po utkání trenér Sparty Zdeněk Ščasný. Ten označil Brabcovy zákroky za „stupiditu“ a „totální taktickou hloupost“. „Každá červená je hloupá,“ řekl k tomu sparťan.

Brabec se pak na rozdíl od spoluhráče Lukáše Váchy nechtěl pouštět do rozborů toho, proč pro Spartu nešlo zdaleka o první červenou kartu v důležitém zápase o Ligu mistrů za poslední roky.

„Nemyslím, že to bylo nedisciplinovaností. Včera bylo vidět, že na ně prostě nemáme. Můžeme se bavit o tom, že kdybychom doma dali nějakou šanci, nebo na Steaue předvedli výkon jako na Laziu... Včera jsme také v prvním poločase nějakou šanci možná měli, bohužel to tam nepadlo. Ale jestli jsme je mohli přehrát, o tom se asi bavit nemusíme,“ tvrdil upřímně.

„Je potřeba se z toho poučit. Viděli jsme, že jsou kvalitnější, lepší, ale na druhou stranu, to jsme věděli. Do předkol se dostanou jen kvalitní týmy. Je potřeba se ponaučit z toho, že prostě asi pracují jinak a lépe. Mají kvalitnější hráče, než jsme my,“ zakončil Brabec.

Sparťanští hráči po utkání se Steauou
Sparťanští hráči po utkání se Steauou

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Ščasný: Brabcovo vyloučení? Stupidita, totální hloupost a nedisciplinovanost
Video se připravuje ...

Vácha: Přes Steauu jsme měli přejít. Ale v tomhle rozpoložení jsme na to neměli
Video se připravuje ...

Lafata: Ve dvou zápasech jsme odehráli dobře jeden poločas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud