5. srpna 2016 • 09:39

Boj Plzně o Ligu mistrů? V osudí číhá balkánská síla i irský nováček

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Plzně znají možné soupeře pro boj o Ligu mistrůFotbalisté Plzně znají možné soupeře pro boj o Ligu mistrůFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Jsou nasazení, to ví hráči Viktorie Plzeň před losem play off Ligy mistrů jistě. Ale na koho z pětice možných soupeřů narazí, to se dozví až na dnešním aktu v Nyonu. Kdo jim bude stát v cestě o třetí start v Lize mistrů? Pravidelný účastník Champions League i nováček v rozhodujícím předkole z Irska. Losování play off Ligy mistrů sledujte na iSport.cz od 12:00 ONLINE.

  • DINAMO ZÁHŘEB

    Mistr Chorvatska
    Trenér: Zlatko Kranjčar
    Cesta do play off: Dinamo–Vardar 2:1, 3:2, Dinamo–D. Tbilisi 2:0, 1:0

    Chorvatského šampiona není nutné příliš představovat. Absolutní král své domácí soutěže, získal jedenáct titulů v řadě. A ačkoliv se v evropských pohárech málokdy prosadí do jarní fáze, tak v kvalifikacích bývá Dinamo úspěšné. Od léta 2007 nechybělo ani jednou ve skupinové fázi některého z evropských pohárů, přičemž za posledních pět let pronikla třikrát do Ligy mistrů. 

    Dinamo Záhřeb může s Plzní bojovat o Ligu mistrůFoto Reuters

  • LUDOGOREC RAZGRAD

    Mistr Bulharska
    Trenér: Georgij Dermendzijev
    Cesta do play off: Ludogorets–Mladost Podgorica 2:0, 3:0, Ludogorets–CZ Bělehrad 2:2, 4:2.

    Klub, který byl založen teprve před patnácti lety, vládne v posledních letech Bulharsku a začal se výrazněji prosazovat i v pohárech, předloni v létě se poprvé prosadil až do skupiny Ligy mistrů, ačkoliv rok na to v kvalifikaci selhal. Nicméně do klubu se vrátil strůjce předchozích úspěchů trenér Dermendzijev a „Orlům,“ jak jsou přezdíváni, se opět začalo dařit. Nevyzpytatelný soupeř s osmi Brazilci v kádru.

    S bulharským týmem Ludogorec Razgrad si v přípravě zahrála i SlaviaFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • FC KODAŇ

    Mistr Dánska
    Trenér: Stale Solbakken
    Cesta do play off: FC Kodaň–Crusaders Belfast 3:0, 6:0, FC Kodaň–Astra Giurgiu 1:1, 3:0

    Tohle by byl hodně zajímavý souboj, protože právě přes dánský celek vedla cesta Plzně k historicky prvnímu startu v Lize mistrů (2011). FCK se tehdy vypořádávalo s odchodem trenéra Staleho Solbakkena, ten už je ovšem zpět ve funkci. Loni se kodaňský celek utkal s Jabloncem v předkole Evropské ligy a překvapivě vypadl navzdory úvodní výhře venku. Ligu vyhrála Kodaň o 9 bodů.

    FC Kodaň může být jedním ze soupeřů PlzněFoto Reuters

  • HAPOEL BEER-ŠEVA

    Mistr Izraele
    Trenér:
    Barak Bakhar
    Cesta do play off: Hapoel–Šeriff 3:2, 0:0, Hapoel–Olympiakos 0:0, 1:0

    Mistrovský titul získal tým poprvé za posledních čtyřicet let, když jej získala až v závěrečném kole minulého ročníku na úkor Maccabi Tel Aviv, přemožitele Viktorie z loňského boje o Ligu mistrů. Ale klubu se dařilo už v předchozích letech, jeden z nejpopulárnějších týmů byl už před dvěma lety vyhlášen v anketě fanoušků za mužstvo předvádějící nejzajímavější fotbal. Skalp Olympiakosu má zvuk.

    Hapoel Beer-Ševa bude jedním z týmů, na které může Plzeň narazitFoto Reuters

  • DUNDALK

    Mistr Irska
    Trenér:
    Stephen Kenny
    Cesta do play off: Dundalk–FH Hafnarfjardar 1:1, 2:2, Dundalk–BATE Borisov 0:1, 3:0

    Jedenáctinásobnému irskému mistrovi se povedla odveta za loňské vyřazení od běloruského mistra. Tehdy se utkaly oba celky už ve druhém předkole. Letos se mu to povedlo a zároveň poprvé od roku 1979 dokázal v rámci jednoho ročníku dvakrát postoupit. Kádr tvoří v drtivé většině Irové, jediným cizincem nepocházejícím z Ostrovů je italský brankář Gabriel Sava. Stadion má kapacitu 4500 diváků.

    Plzeň už zná jména svých možných soupeřů v boji o postup do skupiny Ligy mistrůFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud