16. srpna 2016 • 20:53

Plzeň má na Ligu mistrů, burcuje Hubník. Bulhaři hrozí útokem

Autor: ČTK, ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů Plzně Roman Hubník je před středečním úvodním zápasem 4. předkola Ligy mistrů s Razgradem přesvědčen, že i současná Viktoria má kvalitu na to, aby postoupila do skupinové fáze. Tu si zatím český šampion zahrál v letech 2011 a 2013 a pokaždé obsadil třetí místo.



"Skupina Ligy mistrů se nehraje každý rok. Já jsem měl tu možnost si ji zahrát před třemi roky. Každému bych to přál. Myslím si, že je tady tým, který na to má. Je to velké lákadlo," řekl Hubník na tiskové konferenci v Sofii.

"Je tady hodně hráčů, co hráli evropské poháry, co byli nebo jsou v reprezentaci. Takže ty zkušenosti máme a já věřím, že nám pomohou," doplnil dvaatřicetiletý obránce.

Vítěz posledních pěti ročníků bulharské ligy má podle něj značnou útočnou kvalitu i díky několika brazilským fotbalistům. "Viděli jsme zápasy Ludogorce. Mají velkou ofenzivní sílu a musíme se připravit na to, abychom jejich přednosti eliminovali," prohlásil Hubník.

Pivarník před odletem: Ludogorec? Podobný soupeř jako Karabach, jen rychlejší dopředu
Video se připravuje ...

Žádného hráče Razgradu však nevyzdvihl. "Já si nevšímám jednotlivců, spíš si všímám týmu. Pro mě je Ludogorec silný mančaft. Budeme se snažit v tom zápase udělat maximum a přiblížit se k postupu," uvedl bývalý reprezentant.

Nepřikládá žádnou váhu tomu, že utkání v Sofii bude řídit elitní anglický sudí Mark Clattenburg, který měl na starosti finále minulého ročníku Ligy mistrů i letního evropského šampionátu. Na ME ve Francii si pod ním Hubník zahrál v utkání ČR s Chorvatskem.

"Je to kvalitní a zkušený rozhodčí, ale pro mě osobně je jedno, kdo ten zápas píská a jestli je to rozhodčí z Anglie nebo z jiného státu. Doufám, že všechno proběhne v pořádku, a hlavně věřím, že ten postup uhrajeme a půjdeme dál," konstatoval Hubník.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Kvalita Ludogorce je obrovská, shodují se útočníci Bakoš a Ďuriš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud