24. srpna 2016 • 13:20

Dva úlety, dvě červené. AS Řím darovalo LM Portu. Kouč nechápal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvety play off o postup do hlavní fáze Ligy mistrů bývají vždy vypjaté. Obzvlášť nervózní utkání sehráli hráči AS Řím proti Portu. Milionářskou soutěž si z velké míry prohráli sami, když se kvůli zbytečným a ostrým faulům nechali vyloučit Daniele de Rossi a Emerson Palmieri. Porto na italské půdě bez problémů zvítězilo 3:0 a může se těšit na velká utkání v základní skupině.



As Řím disponuje mimořádně kvalitním a také ambiciózním kádrem. Přímá účast v Lize mistrů klubu utekla v minulé sezoně o dva ligové body, skončil na třetím místě a musel do závěrečného předkola.

Římský celek narazil v nemistrovské části na velmi silné Porto. První zápas skončil v Portugalsku remízou 1:1 a italský celek si do domácí odvety vezl solidní výsledek. AS už první duel dohrávalo o deseti, když po dvou žlutých šel ze hřiště ve 41. minutě Thomas Vermaelen.

Odveta pro italského favorita nezačala vůbec dobře. Už v 8. minutě zmrazil domácí fanoušky Felipe a Porto vstřelilo velmi důležitý vedoucí gól.

Další minuty hráči AS vůbec nezvládli. Zkušený Daniele de Rossi, který na stoperu nahradil distancovaného Vermaelena, šel do souboje nesmyslně nohou napřed a polský sudí Szymon Marciniak tahal ve 39. minutě rovnou červenou kartu.

Ještě horší zákrok předvedl levý obránce Emerson Palmieri. Pět minut po přestávce ošklivě prošlápl holeň hráče Porta, ten jen zázrakem neutrpěl vážnější zranění. Rozhodčí Marciniak znovu neváhal - druhá červená a Italové dohrávali o devíti.

Trenér římského celku Luciano Spalletti jen bezmocně kroutil hlavou a nechápal. "Všechny tři červené karty byly naivní. Že zápasy dohráváme v jedenácti lidech, nás minulou sezonu charakterizovalo. Nikdy jsme nedávali rozhodčím příležitost, aby nás vylučovali. Teď se to stalo a já nechápu proč," zlobil se 57letý kouč.

"Je to pro mě nová věc, doteď můj tým nikdy nehrál zápasy tímto způsobem. Máme vlastní interní pravidla a nařízení. Ty také obsahují nulovou toleranci pro ty, kdo své spoluhráče nechávají hrát o deseti," dodal Spalletti.

Na AS Řím vedle domácích soutěží zbyde "jen" Evropská liga, kde se může potkat s Viktoriií Plzeň, případně se Spartou či Libercem, pokud si ve čtvrtečních odvetách play off zajistí postup do základní skupiny.

Kopic: Říkali jsme si, že se musíme vys*at na kritiku
Video se připravuje ...

Matějů po konci v LM: Můžeme si za to sami, na rozhodčího bych to neházel
Video se připravuje ...

Pivarník: Hráče jsem ukliďnoval, aby neudělali nějaký exces
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud