13. září 2016 • 23:20

Brazilec zmrazil Čechy v Basileji: Suchého si povodil, Vaclík neměl šanci

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jednu stranu, poté rychle na druhou do protipohybu, prásk na branku a gól! Na bleskovou akci Jonathana Cafua bude chtít český obránce Marek Suchý, co nejdříve zapomenout. Útočník bulharského Ludogorce Razgrad udělal z českého reprezentanta ve službách Basileje tréninkového panáka a pohodlně překonal brankáře Tomáše Vaclíka. Následnou remízu v prvním utkání základní skupiny Ligy mistrů musel švýcarský celek zachraňovat až v 79. minutě.



Basilej šla do utkání s Razgradem s vědomím, že dosud vyhrála všechny své zápasy v sezoně. Jenže bulharského mistra není radno podceňovat. Svoji ofenzivní sílu prokázal v předkolech, kdy postupně vyřadil CZ Bělehrad a Viktorii Plzeň.

Na první gól se v Basileji čekalo do poslední minuty úvodního poločasu. Bulharský záložník Marcelinho vymyslel geniální přihrávku právě na Jonathana Cafua, který už věděl, co má dělat.

VIDEO: Parádní gól Cafua proti Basileji

Českého reprezentačního stopera Marka Suchého svými kličkami doslova „povozil“ na kolotoči. Dostal se do zakončení a na jeho střelu už další český zástupce v Lize mistrů brankář Tomáš Vaclík nestačil.

Na vyrovnání se Basilej pořádně nadřela. Alespoň bod trefil v 79. minutě Renato Steffen. Švýcarský mistr tak v letošní sezoně zůstává i nadále neporažen.

Obránce Basileje Marek Suchý nestačil útočníkovi Ludogorce Cafuovi a ten skóroval
Obránce Basileje Marek Suchý nestačil útočníkovi Ludogorce Cafuovi a ten skóroval

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud