19. října 2016 • 17:10

Messiho odchod? Třeba chce pryč a učit děti anglicky, naznačil Guardiola

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE PŘENOS 20:45 | To téma je pro všechny tabu. Messi a odchod z Barcelony? "Nemyslitelné. Zapomeňte!" vyhrkne jakýkoliv fanoušek katalánského klubu. Když však na tuto tenkou strunu zabrnká Pep Guardiola, trenér, který Messiho dovedl k totální dokonalosti a je pro něj jakýmsi druhým otcem, dostává celá myšlenka zcela jiné rozměry. A právě něco podobného se semlelo na úterní tiskové konferenci před vzájemným duelem Barcelony a Manchesteru City.



O tom, že Messi opustí Barcelonu a zamíří do Premier League, USA, Blízký východ a či penězi napěchovaného PSG, se toho napsala spousta stránek a emoce šokovaných barcelonských příznivců po pár dnech rychle ochladly. Nyní toto téma znovu nakousl Pep Guardiola, trenér, který s argentinským kouzelníkem dvakrát vyhrál Ligu mistrů.

„Přál bych mu, aby ukončil kariéru tady na tomto místě,“ pronesl na úvod Guardiola na Nou Campu. „Co když však Leo chce hrát také někde jinde. Navíc může chtít, aby se jeho děti naučili anglicky a zkusit si žít jinak. Jako se to povedlo spoustě jiným,“ naráážel však poté španělský stratég na Messiho možný odchod z Barcelony.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 10. • 20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
4:0
ONLINE
19. října
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí: 17. Messi, 61. Messi, 69. Messi, 90. Neymar

Hosté:

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Mascherano, Piqué (40. Mathieu), Umtiti, Alba (10. Digne) – Rakitić, Busquets, Iniesta (80. A. Gomes) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Bravo – Zabaleta (58. Clichy), Stones, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Gündoğan (79. Agüero) – Sterling, Silva, Nolito (57. Caballero) – De Bruyne.

Náhradníci

Domácí: Turan, Rafinha, Alcácer, Digne, Gomes, Mathieu, Masip

Hosté: Fernando, Agüero, Caballero, Navas, Sané, Clichy, Maffeo

Karty

Domácí: Mathieu, Mathieu (č)

Hosté: Silva, Fernandinho, Bravo (č), Sterling

Rozhodčí

Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević, Nemanja Petrović (všichni Srbsko)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Devětadvacetiletý Argentinec načasoval návrat na fotbalové trávníky ideálně na souboj s anglickým velkoklubem. O víkendu se poprvé po zranění objevil v lize a rovnou se jednou zapsal mezi střelce. „Jsem rád, že se Leo uzdravil. Je úžasné sledovat jeho umění a jsem rád, že si zahraje i proti nám,“ těší se Guardiola na svého bývalého svěřence.

Zároveň má však z barcelonské ofenzivy pořádný respekt. „Tak si to vezměte. Leo – Neymar – Suárez. Když jim půjčíte míč, necháte kousek prostoru, tak jsou tak precizní, že jim stačí pár šancí na to, aby vstřelili gól. To ale bývalo vždy umění barcelonských útočníků,“ pokračoval španělský kouč. „Nevím, jaké dát mým hráčům instrukce, aby měli hru Barcelony pod kontrolou celých 90 minut, protože to je dlouhá doba. Musí hrát agresivně, s nasazením a co nejméně ji nechávat hrát s míčem,“ popisoval Guardiola, jak hodlá vyzrát na systém, který před lety sám pomohl v klubu zavést.

Barcelona - La Coruňa: To je kanón! Messimu stačily tři minuty a krásně skóroval
Video se připravuje ...

Španělský trenér také přiznal, že mu měření sil s hvězdným kádrem „blaugranas“ nastíní, jak velký progres jeho hráči od léta udělali. „Pracujeme spolu stále jen pár měsíců a já jsem ve fázi, kdy pořád ještě poznávám hráče. Zase to ale není přátelské utkání. Potřebujeme získat body a snažit se vyhrát. Do Manchesteru chci odjíždět s dobrým výsledkem a být blíž k postupu ze skupiny,“ dodal 45letý trenér.

Katalánci vyřadili Manchester City z vyřazovací části Champions league již dvakrát, navíc anglický celek Barcelonu v soutěžním utkání v posledních letech nedokázal porazit. Poslední výhra (v přátelském utkání, pozn. red.) se datuje k roku 2009, kdy Messiho a spol. trénoval právě Guardiola.

SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Deportivo La Coruňa 4:0. Messiho gólový návrat
Video se připravuje ...

Útočník Barcelony Lionel Messi nastoupil proti La Coruni jako střídající a hned dal gól
Útočník Barcelony Lionel Messi nastoupil proti La Coruni jako střídající a hned dal gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud