19. října 2016 • 21:20

Hloušek: Ronaldo? Byl frustrovaný, celou dobu nadával spoluhráčům

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro českého obránce Legie Varšava Adama Hlouška byl úterní zápas s Realem Madrid v základní skupině Ligy mistrů životním zážitkem a splněným snem. Porážku 1:5 však sedmadvacetiletý fotbalista považuje za krutý výsledek, protože podle něj hosté za favorizovaným obhájcem trofeje na Santiago Bernabéu tolik nezaostávali.



"Byl to zážitek na celý život, splněný sen a klidně bych hrál ještě dál. Od hodně lidí jsem ale slyšel a četl, že jsme hráli dobře. Španělská i polská média psala, že ten výsledek tomu moc neodpovídá. I já to tak cítím," řekl Hloušek v rozhovoru s ČTK.

Obrovskou sílu a kvalitu Realu však nezpochybňoval. "Dali nám pět gólů po našich chybách. Jsou světová extratřída a momentálně nejlepší tým světa. Na druhou stranu ten výsledek je krutý, my jsme měli první vyloženou šanci utkání, trefili jsme tyčku a do poločasu měli další šance," připomněl krajní bek.

"I za stavu 2:1 jsem měl pocit, že s nimi můžeme uhrát dobrý výsledek. Všichni si na hřišti věřili a hráli jsme s nimi otevřenou partii. To pokračovalo i druhou půli. Jediný rozdíl byl v tom, že oni na rozdíl od nás své šance využili. Ale my odcházeli se vztyčenou hlavou," doplnil Hloušek.

V 16. minutě ho snadno obešel útočník Gareth Bale a přesnou střelou otevřel skóre, což si český zadák dlouho vyčítal. "Ještě po tom zápase jsem si to často přehrával v hlavě a říkal si, že jsem to měl udělat jinak. Měl jsem být aktivnější a přistoupit k němu s větší odvahou. Udělal jsem to asi nejhůř, jak to šlo. On toho využil a potvrdil svou extratřídu. Bylo to pro něj moc jednoduché a já mu to ulehčil," přiznal Hloušek.

I hráčům Realu se můžeme vyrovnat

Měl alespoň radost, že velšského fotbalistu na své straně do mnoha dalších příležitostí nepustil. "Já byl zvědavý na rychlost Balea. I v tom člověk obstál, že mu neutekl a nepředběhl ho. Ta konfrontace byla zajímavá a poučná, ale viděli jsme, že oni jsou také jenom lidi a my se jim můžeme vyrovnat," uvedl bývalý hráč Slavie, Jablonce, Kaiserslauternu, Norimberku či Stuttgartu.

Největší hvězda madridského týmu Cristiano Ronaldo se gólově neprosadila a připsala si "jen" dvě asistence. "Nechali jsme ho přihrát do dvou šancí, které skončily gólem, takže jsme ho vlastně neuhlídali. Po jedné šanci, kterou mu chytil náš brankář, si lehnul na hřiště a byl už trošku frustrovaný. Ve druhé půli se Ronaldo přesunul na mou stranu a celou dobu nadával svým spoluhráčům a trošku se u toho vztekal. To mě hodně pobavilo," vzpomínal s úsměvem Hloušek.

Lituje toho, že Legia bude za dva týdny ve Varšavě hrát s Realem bez diváků. Disciplinární komise UEFA totiž potrestala polského šampiona uzavřením stadionu za násilnosti a rasismus fanoušků v minulém domácím utkání s Dortmundem.

"Mrzí to strašně moc. Pro všechny Poláky by to byl asi ten největší zážitek. Všichni na to čekali přes 20 let a teď se tam nedostanou. Je to škoda i pro klub, protože na tom finančně strašně tratí. Bohužel se to tak stalo a pár lidí asi moc nepřemýšlelo a nepřemýšlí," prohlásil Hloušek.

Legia v elitní soutěži prohrála s Realem, Dortmundem i Sportingem Lisabon a po polovině skupiny F je poslední bez bodu a s hrozivým skóre 1:13. "Nevypadá to dobře, ale to je prostě realita. Udělali jsme chyby a pykáme za ně. Na druhou stranu máme tři tak kvalitní soupeře, že si vybíráme nováčkovskou daň. Prakticky bez nulových zkušeností jsme vkročili do Ligy mistrů a to je vidět na tabulce i skóre," konstatoval sedminásobný reprezentant.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud