1. listopadu 2016 • 16:07

Zápas s Barcou? Jako finále, říká Guardiola. Rakitič by rád šel na kafe

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Největším lákadlem úterního programu základních skupin Ligy mistrů bude zápas fotbalistů Manchesteru City s Barcelonou. Předešlé utkání ve Španělsku skončilo jasným vítězstvím domácích 4:0 a svěřenci Pepa Guardioly chtějí svému soupeři porážku oplatit. V případě, že neuspějí, zkomplikovali by si boj o postup, zatímco Barcelona si ho může zajistit už dnes.



Před dvěma týdny bylo utkání na Nou Camp poměrně vyrovnané, přesto šli do vedení domácí. Klíčový moment ovšem nastal v úvodu druhého poločasu, kdy byl za hru rukou mimo vápno vyloučen brankář Bravo. Domácí tým přesilovku využil, Lionel Messi dovršil hattrick a Neymar zvýšil na konečných 4:0 krátce po neproměněné penaltě.

„Očekávám podobný průběh zápasu jako v Barceloně. Výsledek rozhodně nevystihuje průběh zápasu,“ řekl na tiskové konferenci kouč španělského celku Luis Enrique. Jeho tým odjel do Anglie v dobrém rozpoložení, o čemž svědčí prohlášení Ivana Rakitiće.

Chorvatský záložník věří, že jeho tým uspěje, ale zároveň přiznal, že by si rád pod Guardiolou někdy zahrál. „Doufám, že se jednou potkáme,“ přiznal před novináři, které vzápětí rozesmál. „A když ne, tak můžeme jít aspoň na kafe.“  V Manchesteru teď ale bude se svými spoluhráči místo popíjení kávy bojovat o postup do vyřazovací části.

Pokud na Etihad Stadium získá Barcelona alespoň bod, může potvrdit postup ze skupiny potřinácté v řadě. „Chceme slavit už tady, ale nebude to snadné,“ ví Enrique. Cílem Katalánců je postup z prvního místa. „Budeme muset hrát náš nejlepší fotbal, ale ať se stane cokoliv, zbývají ještě dva zápasy. My ale chceme v Manchesteru vyhrát a slavit postup už teď.“

V případě ztráty může mít opačné starosti Manchester City, který sice drží druhé místo, ale na hřišti Celticu pouze remizoval 3:3 a kromě domácího duelu se Skoty ho ještě čeká utkání na hřišti Gladbachu.

Pokud dnes neuspěje a německý celek vyhraje nad Celtikem, může Manchester spadnout na třetí místo. „Musíme hrát tak, jako bychom byli ve finále,“ řekl Guardiola.

Citizens se na kvalitního soupeře pečlivě připravovali a budou to chtít zužitkovat. „Víme, co musíme udělat, abychom uspěli. Věřím, že naše kvalita v ofenzivě udělá v dnešním utkání rozdíl,“ uvedl Guardiola, jenž se může stát prvním trenérem Manchesteru City, kterému se podaří Barcelonu porazit.

„Jsem ohromený tím, co za tři měsíce v klubu dokázal. Jsou mužstvem, které bude hrát kdekoliv na světě a vždycky bude chtít získat míč. Mám rád jeho filozofii a myšlenky,“ vysekl Enriěue svému protějšku poklonu. 

„On je jedním z nejlepších trenérů na světě, přeju mu všechno nejlepší s výjimkou dnešního zápasu,“ usmíval se na tiskové konferenci Rakitić, jenž nosí na dresu číslo čtyři. To v Barceloně patřilo právě Guardiolovi. „Vybral jsem si ji právě kvůli němu,“ přiznal osmadvacetiletý záložník.

Chorvat by měl nahradit zraněného Iniestu , což by podle něho bylo náročné pro každého fotbalistu. „Nikdo není jako on. Ať ho zastoupí kdokoliv z nás, pokusí se udělat maximum, aby ho nahradil,“ uzavřel Rakitić.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 5 0 1 20:4 15
2. Manchester City 6 2 3 1 12:10 9
3. Mgladbach 6 1 2 3 5:12 5
4. Celtic 6 0 3 3 5:16 3

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Manchester City 0:4
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Granada 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud