8. prosince 2016 • 04:56

Příběhy LM: Dortmund má rekord, Hlouškův tým slaví i se skóre 9:24

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boje v základních skupinách Ligy mistrů jsou za námi. O postupujících je rozhodnuto. Mezi nimi je i německá Borrussie Dortmund. Ta si ve skupině F počínala famózně a vytvořila nový rekord. V 6 zápasech totiž vstřelila neuvěřitelných 21 branek. V této skupině se pak na třetím místě umístila polská Legia Varšava, a to i přestože má hodně negativní skóre 9:24. Na jaře si tak tým Adama Hlouška zahraje Evropskou ligu.



Útok Dortmundu byl v letošních bojích v základní skupině Ligy mistrů smrtící. Své o tom ví i obrana obhájce titulu z Realu Madrid. Ve dvou vzájemných zápasech inkasovala hned čtyřikrát. Útočníci "Los Blancos" se prosadili stejným počtem branek, a tak se týmy vždy rozešly s remízou.

Paradoxně nejmíň gólů vstřelil Dortmund poslednímu týmu skupiny F. Portugalskému Sportingu dal jen tři branky. Jenže v zápasech s polskou Legii si německý tým s chutí zastřílel a nasázel 14 branek. Dohromady se tedy Dortmund prosadil 21krát, což je o jednu branku víc než se v minulosti povedlo Manchesteru United, Barceloně a právě Realu Madrid.

I Real má ale svůj rekord. Trenérovi Zinedinu Zidanovi se podařilo neprohrát se svými svěřenci ve 34. soutěžních zápasech po sobě, což se žádnému jeho předchůdci na lavičce "bílého baletu" nepovedlo. „Děkuji za to všem mým hráčům, jsem na ně velmi hrdý,“ prohlásil trenér po zápase.

Děsivé skóre 9:24? Hloušek se přesto raduje

V této skupině se nakonec radovala i zmíněná Varšava. Přestože schytala dva debakly od Dortmundu (4:8 a 0:6), na domácí půdě dokázala uhrát historickou remízu 3:3 s Realem Madrid.

Ta ji nakonec posunula do Evropské ligy, protože v posledním utkání Legia s Adamem Hlouškem v sestavě porazila 1:0 Sporting Lisabon. Se čtyřmi získanými body vystřídala na třetím místě právě portugalský tým. Méně slavnější evropskou soutěž si polský tým zahraje i přes hrozivé skóre 9:24.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud