8. prosince 2016 • 12:42

Bída Leicesteru, v LM dostal „bůra“! Hráčům dali moc peněz, tvrdí legenda

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jejich snovou cestu za titulem v Premier League se asi nikdy nezapomene, fotbalisté Leicesteru teď ale čelí kruté realitě. V anglické lize je nejspíš čeká boj o záchranu a pořádnou lekci dostali naposledy také v Lize mistrů. Ze hřiště Porta si totiž odvezli debakl 0:5, což je nejhorší porážka anglického klubu v Evropě za posledních 61 let. Není divu, že kometa minulé sezony čelí kritice.



Porto mělo před utkáním s Leicesterem velké problémy se střílením gólů, v posledních pěti soutěžních zápasech dalo dokonce jen jeden. Jenže proti anglickému mistrovi si otevřelo střelnici a nasázelo hned pět branek. To se nemohlo líbit hostujícímu trenérovi.

„Věděli jsme, že to bude těžké, ale chtěl jsem dát šanci hráčům, kteří tolik nehráli. Jsem velmi smutný, že to nevyužili. Můžeme prohrát, ale ne takhle,“ štvalo Claudia Ranieriho. Jeho tým už měl nicméně před zápasem postup jistý.

Přesto teď čelí velké kritice. Debakl od Porta byl totiž jen důkazem, že šokující mistr minulé sezony není v pohodě. V Premier League uhrál Leicester z posledních pěti zápasů jen dva body a balancuje dva body nad sestupovým pásmem.

„Ztratili svou dravost,“ všiml si bývalý fotbalista Manchesteru United a nyní expert Roy Keane. „Hráči dostali nové lukrativní smlouvy, což je pro ně super, ale může to klub zničit,“ pokračoval.

„Hráči Leicesteru dostali příliš mnoho peněz příliš brzy a jakoby přestali myslet na fotbal. Jsou ve velkých problémech. Pro klub je to nyní obrovská výzva. Minulou sezonu jim všichni tleskali, teď ale musí ukázat, jak na tom jsou opravdu,“ dodal.

Lehké to ale Leicester mít nebude. Už v sobotu totiž na domácí půdě přivítá našlapaný Manchester City.

Smutní fotbalisté Leicesteru po ostudné prohře v Portu
Smutní fotbalisté Leicesteru po ostudné prohře v Portu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud