15. února 2017 • 19:29

Arsenal jde na Bayern bez Čecha. Nehrajeme nejlépe, uznal Hummels

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let, šest osmifinále. A šestkrát konec. Taková je neslavná bilance Arsenalu v Lize mistrů. Tým Arséna Wengera ji chce letos ukončit proti týmu, se kterým se v téhle fázi utkal už dvakrát, mnichovským Bayernem. V brance londýnského klubu nebude Petr Čech, v pohárové Evropě nastupuje jeho kolega David Ospina. Bavorský gigant sice vede bundesligu o sedm bodů, klubová legenda i současná hvězda týmu ale zvedají varovný prst - německý mistr nehraje ideálně a je k poražení. 



Arsenal se Allianz Arenu chystá dobýt i přesto, že Petra Čecha nechá na lavičce. Český brankář sice ještě nevynechal ani jediný ligový zápas, v Evropě jej ale mezi tři tyče ještě nepustil kolumbijec David Ospina. A ani středeční zápas nebude výjimkou.

"Nebudu nic skrývat. Chytat bude Ospina, kvůli svým kvalitním výkonům," řekl na tiskové konferenci Arséne Wenger. Osmadvacetiletý Ospina si v Lize mistrů udržel průměr jednoho inkasovaného gólu na zápas a pomohl "kanonýrům" vyhrát jejich skupinu.

Když Arsenal hrál v Mnichově naposledy, byla z toho prohra 1:5 v základní skupině, kterou odnesl právě Čech. Wenger ale věří, že ji jeho svěřenci dokáží hodit za hlavu. A není sám.

Arsenal v osmifinále Ligy mistrů

sezona  soupeř  skóre dvojzápasu
2010/11  Barcelona  3-4
2011/12  AC Milán  3-4
 2012/13  Bayern Mnichov  3-3 (Bayern postoupil díky gólům na hřišti soupeře)
 2013/14  Bayern Mnichov  1-3
 2014/15  Monaco  3-3 (Monaco postoupilo díky gólům na hřišti soupeře)
 2015/16  Barcelona  1-5

"Musí si prostě věřit. Vždycky existuje cesta, jak porazit Bayern," myslí si Michael Ballack, který v Allianz Areně strávil čtyři roky před odchodem do Chelsea. "Pro Arsenal je to složité, musí si vymazat z hlav, že už párkrát s Bayernem prohráli, tohle je úplně nový zápas," dodal.

Že německý mistr je porazitelný, překvapivě uznala i jedna z jeho opor, stoper Mats Hummels. "Naše výsledky a pozice v tabulce jsou dobré, ale nehrajeme na takové úrovni, na jaké bychom si představovali," řekl obránce, který do Bayernu přestoupil z konkurenčního Dortmundu. "Jsme první v lize, takže si asi nevedeme zle. Ale k našim nejlepším výkonům máme pořád daleko," dodal německý reprezentant.

Arsenal vyzve Bayern Mnichov od 20:45. Utkání vysílá živě O2 Sport.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud