15. února 2017 • 23:20

Totální rozklad na Bayernu. Arsenal se zhroutil za deset minut

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě o poločase středečního utkání Ligy mistrů to vypadalo pro Arsenal nadějně. Na půdě německého mistra Bayernu Mnichov držel remízu 1:1. Jenže pak přišla smrtící desetiminutovka, v níž domácí zasadili Čechově náhradě Davidu Ospinovi tři morové rány. Experti hodnotí žalostný výkon londýnského klubu jasně - Arsenal se při drtivé porážce 1:5 úplně rozpadl.



Arsenal opět poznal, jak je důležité míti Koscielnyho. Francouzský kapitán řidil obranu londýnského týmu, který ještě o poločase držel velmi nadějný výsledek 1:1. Z druhého poločasu si ale užil jen čtyři minuty a vinou zranění musel přenechat své místo Brazilci Gabrielovi.

A pak začal kolotoč. V 53. minutě přeskočil Robert Lewandowski Mustafiho a poslal Bayern do vedení. Tři minuty nato už krásnou patičkou nabíjel na gól na 3:1 Thiagu Alcantarovi, který po dalších sedmi minutách i s přispěním Xhakovy teče slavil branku na 4:1. Těsně před koncem připadl pátou branku střídající Müller a Arsenal tak z Allianz Areny odjel se stejným přídělem, jako v minulé sezoně v základní skupině.

"Arsenal se úplně rozpadl," komentoval na Twitteru fotbalový expert a bývalý hráč Leicesteru Gary Lineker. "Po odchodu Koscielnyho byli úplně v troskách, nikdo je neřídil."

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Arsenal 5:1. Debakl Wengerova týmu
Video se připravuje ...

Arsenal inkasoval více než tři branky už počtvrté za posledních šest zápasů, které v osmifinále Ligy mistrů hrál. A kritika se snáší především na hlavu Arséna Wengera, který svůj tým opět nedokázal připravit na důležitý zápas.

"V kariéře klesl na nejnižší bod," řekl ve studiu BT Sport Martin Keown, který v Arsenalu strávil třináct let, devět z nich právě pod Wengerem. A servítky si nebral ani Rio Ferdinand. "Týmy jsou většinou odrazem jejich trenérů. Dnes to byl slabý výkon. Chyběla jim bojovnost a vedení," dodal dlouholetý stoper Manchesteru United. 

Nedostatek vítězné mentality vycítil v hostujících hráčích i Michael Ballack. "Hráči Arsenalu vypadali vystrašení už v tunelu," řekl ve studiu bývalý hráč Bayernu a Chelsea.

SESTŘIH Ligy mistrů: Real Madrid - Neapol 3:1. Favorit zápas otočil
Video se připravuje ...

Sám kritizovaný kouč Wenger po zápase musel svěsit hlavu. "Nebudu hledat výmluvy. Až do druhého gólu jsme měli pevnou obranu. Je šokující, že jsme prohráli takovým rozdílem."

I on považuje za zlomový bod zranění kapitána Koscielnyho. "Přišli jsme o Laurenta a psychicky jsme se složili. Bayern byl prostě lepším týmem," dodal na tiskové konferenci.

Drtivá prohra ještě přidala spekulacím o konci Wengera, který v Arsenalu působí už od roku 1996. Za posledních šest let ale nikdy nedokázal v Lize mistrů projít přes osmifinále a na ligový titul čeká od roku 2004.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud