22. února 2017 • 18:05

Na titul musíme zapomenout, burcuje Vardy. Ranieri chce vést jako voják

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich situace je těžko k uvěření. Leicester po pohádkové sezoně, ve které senzačně získal anglický titul, bojuje o záchranu a drží se jen jediný bod nad sestupovým pásmem. V Lize mistrů má ale pořád šanci dosáhnout další senzace. Než anglický mistr rozehraje osmifinálový dvojzápas se Sevillou, musí na své loňské úspěchy úplně zapomenout. Alespoň to si myslí jedna z jeho největších hvězd, útočník Jamie Vardy.



Šest proher v posledních osmi zápasech, ani jedna ligová výhra v roce 2017. Taková je překvapivě mizerná bilance úřadujícího šampiona anglické Premier League. Jamie Vardy věří, že se vše ještě pořád může obrátit k lepšímu, když Leicester hodí za hlavu loňský úspěch.

„Na to, co se stalo loni, musíme úplně zapomenout. Každý z nás, od hráčů po realizační tým, musí tvrdě makat. Letos se nám vůbec nedaří, je to těžké, ale víme, že když do všeho dáme sto procent, věci se změní,“ řekl anglický útočník před středečním osmifinále Ligy mistrů proti Seville.

Souboj s ambiciózním španělským týmem, který v předchozích třech letech opanoval Evropskou ligu, je podle Vardyho nejen příjemným zpestřením. Může pro Leicester sloužit i jako odrazový můstek. „V tomhle zápase můžeme na jeden večer zapomenout na naše ligové strasti. Doufejme, že odehrajeme dobrý zápas, který nás nakopne a pomůže nám dostat se dál od sestupového pásma,“ přeje si nejlepší střelec Leicesteru v loňské sezoně.

„Z nějakého důvodu hrajeme v Lize mistrů dobře, ale v Premier League jsme si nesedli,“ nechápe Vardy, který se v této sezoně v lize trefil pouze pětkrát. „Já kritiku úplně vypouštím, soustředím se jen na to, co je důležité. To nám pomůže dostat se z naší situace.“

SESTŘIH Premier League: Swansea - Leicester 2:0
Video se připravuje ...

Že zápas se Sevillou může být velkým bodem obratu si myslí i trenér Claudio Ranieri. „V lize nám nic nejde a proti Seville jsme určitě outsideři. Když budeme hrát lehce, bez tlaku, který na nás je v Premier League, budeme snad moci hrát náš fotbal. Když budeme hrát dobře, může se něco změnit. Takovýhle zápas potřebujeme,“ řekl zkušený italský trenér na tiskové konferenci.

„Chci pro své hráče být matadorem, gladiátorem a vojákem,“ burcoval Ranieri před klíčovým duelem sezony. „Po minulé sezoně jsem mohl odejít a nikdo by nic neřekl. Ale chtěl jsem zůstat, protože jsem věděl, že letošek bude těžký. Chci pro Leicester vybudovat něco dobrého,“ dodal.

Leicester i přes chabé výkony v Premier League zatím prošel Ligou mistrů s jedinou prohrou a svou skupinu vyhrál. Sevillu, která podzimní část milionářské soutěže zakončila na druhém místě skupiny H za italským Juventusem a zároveň bojuje o španělský ligový titul, vyzve dnes od 20:45. Zápas vysílá O2 TV Fotbal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 2. • 20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
2:1
ONLINE
22. února
20:45
Leicester City FC
Leicester City FC
Góly

Domácí: 25. Sarabia, 61. Correa

Hosté: 73. Vardy

Sestavy

Domácí: S. Rico – Escudero, Lenglet (55. Carriço), Rami, Mariano – Vitolo (C), N'Zonzi, Nasri, Sarabia – Jovetić, Correa (63. Iborra).

Hosté: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Drinkwater, Ndidi – Albrighton (88. Amartey), Mahrez, A. Musa (58. Gray) – Vardy.

Náhradníci

Domácí: Ben Yedder, Carriço, Iborra, Kranevitter, Vázquez, Vietto, Soria

Hosté: Amartey, Benalouane, Gray, Chilwell, King, Okazaki, Zieler

Karty

Domácí: Escudero, Carriço

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (všichni Fr.)

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud