7. března 2017 • 23:30

Výbuch Arsenalu. DEVĚT gólů po ztrátě kapitána, ustojí Wenger tlak?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Arsenalu Laurent Koscielny v osmifinálovém dvojzápase Ligy mistrů přinesl svému týmu smůlu. V prvním zápase s Bayernem Mnichov (1:5) odešel ze hřiště kvůli zranění a defenziva londýnského celku se rozpadla. V odvetě, za stavu 1:0 pro „kanonýry,“ se nechal zbytečně vyloučit a jeho tým ztratil vedení a prohrál naprosto identicky - 1:5. Okamžitě se přiostřily spekulace o osudu Arséna Wengera, kterému po sezoně končí smlouva.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
1:5
ONLINE
7. března
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 20. Walcott

Hosté: 55. Lewandowski, 68. Robben, 78. Costa, 80. Arturo Vidal, 85. Arturo Vidal

Sestavy

Domácí: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (72. Coquelin) – Walcott, Giroud (72. Özil), Alexis Sánchez (72. Lucas).

Hosté: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Alonso – Robben (70. Costa), Th. Alcântara (79. Sanches), Ribéry (79. Kimmich) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Gibbs, Gabriel, Lucas, Özil, Čech, Coquelin

Hosté: Costa, Bernat, Müller, Ulreich, Coman, Kimmich, Sanches

Karty

Domácí: Walcott, Koscielny (č), Oxlade-Chamberlain, Xhaka

Hosté: Alaba, Javi Martínez

Rozhodčí

Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (vš. Řecko)

Stadion

Emirates Stadium, London

Jednatřicetiletý Koscielny je talisman, hráč, který drží tým pohromadě. Když ze sestavy vypadne, obrana Arsenalu bývá poloviční. To potvrdil i v dvojzápase s Bayernem v osmifinále Ligy mistrů.

Při výprasku 1:5 v Allianz Areně musel Laurent Koscielny střídat na začátku druhé půle za stavu 1:1 kvůli zranění a v bolestech sledoval čtyři branky, které Bayern jeho celku nastřílel. V odvetě tři týdny nato Koscielny řídil obranu celku, který ještě do 55. minuty vedl 1:0. Ale první minuty druhého poločasu mu opět byly osudné.

Koscielny ve vápně fauloval Roberta Lewandowského, rozhodčí odpískal penaltu a Francouzovi ukázal žlutou kartu. Během pár vteřin ale své rozhodnutí přehodnotil a kapitána londýnského klubu poslal rovnou pod sprchy.

A scénář se téměř totožně opakoval. Lewandowski z penalty srovnal a Bayern proti oslabené obraně Arsenalu, kterou musel řídit nejistý Shkodran Mustafi, rozjel kolotoč. Trefil se Arjen Robben, na 3:1 upravoval Douglas Costa, který jej vystřídal. Poslední dva hřebíčky do rakve přidal v závěru Arturo Vidal a Arsenal tak vypadl z Ligy mistrů s hrozivým skóre 2:10.

"Je divné vyhrát v součtu 10:2, bylo to těžší, než se zdálo," hodnotil výhru trenér Bayernu Carlo Ancelotti. Ten se po naprosto drtivém postupu svých svěřenců může usmívat, zato jeho protějšku Arsénu Wengerovi musely přibýt další vrásky.

SESTŘIH Ligy mistrů: Arsenal - Bayern 1:5. Domácí schytali těžký debakl
Video se připravuje ...

Protesty kvůli Wengerovi, fanoušci odešli dříve

Fanoušci Arsenalu, kteří už před začátkem utkání proti dlouholetému trenérovi svého celku protestovali, rozvinuli pár minut před koncem nemálo transparentů, které žadonily o Wengerův odchod. Mnoho z nich se rozhodlo odejít ještě dlouho před závěrečným hvizdem, utkání se tak dohrávalo v až nedůstojné kulise poloprázdného stadionu Emirates. "Nechci, aby odešel kvůli protestům a transparentům. Ale pokud to takhle půjde dál, bude muset," okomentoval tíživou situaci bývalý útočník Arsenalu Ian Wright.

"Arséne je zkušenější než já. Ví, jak zvládnout tlak," řekl na adresu Francouzského kouče šéf lavičky Bayernu Ancelotti. Wenger k překvapení příznivců řekl, že s předvedenou hrou byl spokojený.

"Je těžké přijmout takovou prohru, protože jsem odehráli zápas velmi dobře a dostali Bayern pod tlak, ale jeden moment to všechno změnil. Navíc Lewandowski byl před penaltou v ofsajdu," komentoval po zápase. Myslím, že klub je na tom skvěle, akorát procházíme těžkým obdobím," dodal.

Arsenal pokaždé v posledních sedmi letech vypadl z Ligy mistrů už v osmifinále. V lize se navíc po uplynulém víkendu nachází mimo nejlepší čtyřku, a jeho účast v prestižní soutěži pro příští sezonu je tak více než nejistá. Ať už na lavičce bude sedět Wenger, nebo jeho očekávaný nástupce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud