Jakub Dvořák
15. března 2017 • 04:30

Shakespearovo nové drama! Vardy vydeptal Nasriho, zářil Schmeichel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby se Velká Británie vrátila do minulosti. Do časů, kdy vydával skvostná díla slavný anglický dramatik William Shakespeare. Pompézní příběh anglického šampiona Leicesteru City totiž dostal nový rozměr. Zatímco v Premier League jsou „Foxes“ zralí na sestup, v Champions League smazali svěřenci trenéra Craiga Shakespeara manko ze Sevilly a po výhře 2:0 postoupili do čtvrtfinále. Do fáze, kde byl například Arsenal naposledy v roce 2010.



První zápas ve Španělsku dopadl výhrou domácího celku. Leicester skončí. Nejde mu to v Premier League, těžko vyřadí třetí tým La Ligy… Tak nějak zněly předpovědi fotbalových expertů a fanoušků. Jenže povídejte to téhle partě, která v minulé sezoně šokovala britské Ostrovy, když ukradla mistrovský titul slavné „top six“.

Po konci trenéra Claudia Ranieriho se týmu ujal asistent Craig Shakespeare, a jako kdyby jeho přízračné jméno předurčilo Leicesteru, aby pobavil své fanoušky ještě jednou. „Je to neskutečné. Já tomu prostě nemohu uvěřit. Jsme nováček v Lize mistrů, nikdo nevěřil, že bychom se mohli dostat až sem, ale my jsme ve čtvrtfinále,“ jásal po utkání kapitán Wes Morgan.

Fotbalisté Leicesteru v euforii po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrůFoto Reuters

„Netuším, jestli se to ještě někdy povede, ale teď tam prostě jsme. Dokázali jsme mnoha lidem, že nás chybně podceňovali, a znovu se nám povedlo něco nemožného," dodal stoper Leicesteru.

Jak k senzačnímu postupu anglického klubu došlo? Pojďme si to projít popořadě. Na Sevillu nastoupil se svou typickou taktikou. Vyčkával na brejky, ze kterých by mohl udeřit. První branka však padla zcela jiným způsobem, než by se dalo očekávat. Rijád Mahrez rozehrál standardní situaci a kapitán Morgan doklepl jeho centr na zadní tyč do branky. Stal se tak prvním jamajským fotbalistou, který skóroval v Lize mistrů.

Druhou ránu zasadil Seville opět hráč, jehož jméno nezní tak, jako to Vardyho či Mahreze. Marc Albrighton se ve druhém poločase dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna a přesnou střelou k tyči nedal Sergiu Ricovi šanci zasáhnout. V tu chvíli už se zdálo, že mají domácí vše v kapse.

Nasriho hlavička proti Vardymu

Ne tak docela. Ještě v 74. minutě došlo k jednomu ze zásadních momentů úterního večera. Útočník Jamie Vardy, tak dlouho šil a provokoval Samira Nasriho, až francouzskému dirigentovi Sevilly ruply nervy. Neovládl se, naznačil úder hlavou proti Vardymu, který se po lehkém kontaktu teatrálně zakymácel.

Nasri však nemyslel na to, že už má jednu žlutou kartu a italský sudí Daniele Orsato okamžitě trestal. Žluté napomenutí pro oba, akorát s tím rozdílem, že Nasri musel ze hřiště pryč.

Jamie Vardy se kácí po kontaktu se Samirem NasrimFoto Profimedia.cz

Andaluský celek však neskládal zbraně. O pár minut později si dokonce mohl vynutit prodloužení. Brankář Kasper Schmeichel totiž v pokutovém území zfauloval Víctora Vitola a kopala se penalta. Tu však syn dánské gólmanské legendy Stevenu N´Zonzimu chytil a z psance se stal rázem hrdinou.

Zbytek zápasu už si „foxes“ pohlídali. V závěru mohl třetí gól po Mahrezově vybídnutí přidat Jamie Vardy, ale v obrovské šanci vysoko překopl branku, za což si následně pořádně nafackoval sevřenými pěstmi.

Leicester se tak stal v aktuální sezoně prvním anglickým klubem, který postoupil mezi osm nejlepších týmů v Evropě. Na takový úspěch čeká například londýnský Arsenal od roku 2010. K Vardymu a spol. se může přidat ještě Manchester City, který ve středu hraje odvetu na hřišti Monaka.

Hlavu na hlavu. Samir Nasri právě dělá velmi hloupou věc, po Vardyho pádu dostal druhou žlutou kartu...
Hlavu na hlavu. Samir Nasri právě dělá velmi hloupou věc, po Vardyho pádu dostal druhou žlutou kartu...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud