11. dubna 2017 • 22:35

Juventus - Barcelona 3:0. Výprask Španělů řídili Dybala a Chiellini

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů poznamenala tragická událost. U autobusu fotbalistů Borussie Dortmund došlo před utkáním s Monakem k explozi a zápas byl odložený na středu s výkopem v 18:45. Ve druhém utkání si Juventus poradil s Barcelonou a dominantním výkonu si do odvety odveze náskok 3:0.



Barcelona v minulém kole předvedla proti PSG historický obrat, když prohru 0:4 napravila domácím triumfem 6:1. Katalánský spolufavorit na celkové vítězství se ale příliš nepoučil a nevyšel mu ani další venkovní duel.

"Úžasný večer. Odehráli jsme skvělé utkání, ale ještě není zdaleka nic hotovo. Stačí si vzpomenout na předchozí zápas Barcelony s PSG," uvedl nejlepší hráč utkání Dybala.

Barcelona sice v první půli držela míč 71 procent času, ale góly dával v repríze předloňského finále Juventus, který v červnu 2015 prohrál s Katalánci 1:3. Skóre otevřel v sedmé minutě střelou z otočky k tyči Dybala a připravil španělskému celku nejrychlejší inkasovaný gól sezony.

V 21. minutě mohl srovnat Iniesta , veterán v domácí brance Buffon ho ale vychytal. Na druhé straně se vzápětí z voleje po přihrávce ze strany střelou k tyči prosadil opět Dybala a za 22 minut čtvrtfinálového duelu dal tolik gólů, co za předchozích šest zápasů tohoto ročníku Ligy mistrů.

Juventus začal ideálně, po první půli vede už 2:0
Juventus začal ideálně, po první půli vede už 2:0

Po přestávce začala Barcelona aktivněji, ale gólové šance měl opět Juventus, spolu s Realem Madrid jediný neporažený tým soutěže. Higuaínovu střelu vyrazil Ter Stegen na roh, po němž se hlavou prosadil stoper Chiellini a dal svůj druhý gól v Lize mistrů a první od října 2009.

Barceloně se nedařilo a po víkendové porážce 0:2 v Málaze podruhé za sebou neskórovala. Nejlepší defenzivu soutěže v podání Juventusu nezlomil ani Suárez , který v 67. minutě nechal vyniknout Buffona. Vzápětí sudí Marciniak neodpískal pro hosty penaltu za ruku, na druhé straně naopak kvůli chybně odmávanému ofsajdu neplatil gól "Staré dámy".

Juventus protáhl sérii bez porážky v domácích zápasech evropských pohárů na 22 utkání. Barcelona naopak prohrála třetí z posledních čtyř venkovních duelů Ligy mistrů.

"Odehráli jsme velmi špatný první poločas. Ve druhém poločase jsme naopak byli dokonce lepším týmem, ale inkasovali jsme potřetí a chybělo nám i štěstí," řekl trenér Barcelony Luis Enrique.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 4. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
3:0
ONLINE
11. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 7. Dybala, 22. Dybala, 55. Chiellini

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Sandro – Pjanić (89. Barzagli), S. Khedira – Cuadrado (73. Lemina), Dybala (81. Rincón), Mandžukić – Higuaín.

Hosté: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Mathieu (46. A. Gomes) – Rakitić, Mascherano, Iniesta (C), Messi – L. Suárez, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Neto, Lichtsteiner, Barzagli, Rincón, Marchisio, Lemina, Asamoah

Hosté: Cillessen, Digne, Alba, Gomes, Suárez, Alcácer, Aleñá

Karty

Domácí: Dani Alves, Mandžukić, S. Khedira, Lemina

Hosté: L. Suárez, Iniesta, Umtiti

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (vš. Polsko)

Stadion

Juventus Stadium, Turín (kapacita: 41 000)

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud