4. června 2017 • 08:33

Za rok a půl pět trofejí. Zidane? Může tu být do konce života, smekl boss Realu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší bilanci na úvod trenérské kariéry si Zinédine Zidane těžko mohl představit. Během osmnácti měsíců získal s fotbalisty Realu Madrid pět trofejí, naposledy je v sobotu dovedl k první obhajobě triumfu v novodobé historii Ligy mistrů. Španělský celek si ve finále v Cardiffu poradil s Juventusem 4:1.



Zidane s Realem vyhrál už minulý ročník Ligy mistrů, poté přidal titul v nejvyšší španělské soutěži a triumfy v superpoháru a mistrovství světa klubů. "Kdybyste mi řekli, že jako trenér tohle všechno vyhraju, nevěřil bych," řekl Zidane po vítězství nad Juventusem.

Real díky bývalému francouzskému reprezentantovi ukončil v La Lize pětileté čekání na titul a double získal poprvé od roku 1958. "Když v roce 2001 jako hráč přišel do Madridu, byl nejlepším fotbalistou světa. Teď vyhrál všechno, co mohl a je i nejlepším trenérem. Když bude chtít, může u nás zůstat do konce života," prohlásil šéf klubu Florentino Pérez.

"Nemůžu říct, jestli tady vydržím do konce života, ale klubu musím poděkovat za všechno, co jsem díky němu získal," uvedl Zidane, který má smlouvu ještě na jeden rok. "Dlouho jsem tady hrál a přijdu si už jako bych tady měl inventární číslo. Měl jsem také štěstí na tým, protože každý jeho člen k vítězství přispěl," dodal.

SESTŘIH finále Ligy mistrů: Juventus - Real Madrid 1:4. Ronaldo řádil, Mandžukič dal krásný gól
Video se připravuje ...

Real se v první půli trápil a Juventus na úvodní Ronaldův gól odpověděl nůžkami Mandžukiče . Po přestávce už ale hrál jen španělský celek a třemi góly rozhodl. "O přestávce jsem hráčům řekl, ať hrají pořád stejně a snaží se dostat soupeře pod tlak. Vyšlo to skvěle. Dát čtyři góly Juventusu není snadné," uvedl Zidane.

Real dvanáctým triumfem potvrdil pozici nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů. Za poslední čtyři sezony se radoval potřetí. Naopak Juventus prohrál finále popáté za sebou a třetí triumf nepřidal. "Teď si to musíme užít, ale po dovolené už zase začneme myslet na novou sezonu," řekl Zidane.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 6. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
1:4
ONLINE
3. června
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 27. Mandžukić

Hosté: 20. Ronaldo, 61. Casemiro, 64. Ronaldo, 90. Asensio

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli (66. Cuadrado), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanić (71. Marchisio), Dybala (78. Lemina), S. Khedira, Sandro – Higuaín, Mandžukić.

Hosté: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos (89. Morata), Casemiro, Modrić – Isco (82. Asensio), Benzema (77. Bale), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Neto, Benatia, Cuadrado, Marchisio, Lemina, Asamoah, Lichtsteiner

Hosté: Casilla, Fernández, Bale, Kovačić, Asensio, Morata, Danilo

Karty

Domácí: Dybala, Pjanić, Sandro, Cuadrado, Cuadrado

Hosté: Ramos, Carvajal, Kroos, Asensio

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)

Stadion

National Stadium, Cardiff, Wales

Sergio Ramos slaví s rodinou finálovou výhru v Lize mistrů
Sergio Ramos slaví s rodinou finálovou výhru v Lize mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud