4. června 2017 • 10:05

Hrdina Ronaldo: Lidé už mě nemůžou kritizovat! Syn na hřišti brečel

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas - opět. Jako jeden z mnoha. Cristiano Ronaldo nejprve otevřel skóre finálového zápasu Ligy mistrů s Juventusem Turín a v 64. minutě  mu definitivně zlomil vaz třetí trefou. Portugalský útočník mu pomohl k historické obhajobě a po vítězství 4:1 nešetřil své kritiky. "Tohle je jeden z nejlepších okamžiků kariéry, ale zdá se, že to můžu říct každý rok," řekl se svým typickým sebevědomím.



Strůjce dominance Realu Madrid a jeho obhajoby? Určitě trenér Zinedine Zidane . I on ale potřebuje rozdílového hráče, kterým byl opět Cristiano Ronaldo . Portugalská hvězda byla ve finále s Juventusem (4:1) ústřední postavou vítězství a po utkání si ho Portugalec užíval.

"Je to úctyhodné zakončení sezony. Jako první jsme vyhráli Ligu mistrů dvakrát za sebou a já dal ve finále dva góly. Máme další rekord, ale tenhle tým si ho zasloužil. A já jako nejlepší střelec soutěže taky. Chceme vyhrát i za rok," řekl kanonýr.

Po obhajobě trofeje se navíc opřel i do svých kritiků. "Lidé už mě nemůžou kritizovat, protože čísla nelžou." A jaká jsou zmíněná čísla? Cristiano Ronaldo nastřílel svůj 104. a 105. gól v milionářské soutěži, má nejvíce tref ve čtvrtfinále (20), semifinále (13) i finále (4).

SESTŘIH finále Ligy mistrů: Juventus - Real Madrid 1:4. Ronaldo řádil, Mandžukič dal krásný gól
Video se připravuje ...

I největší Ronaldovi kritici mu tentokrát musí dát za pravdu. A uvědomují si to také jeho spoluhráči. "Každý ví, že je pro nás Cristiano důležitý. Jako tým jsme hráli v play off velmi dobře, ale potřebujete schopného střelce, který vstřelí góly a on to znovu dokázal," pochvaloval si čerstvý šampion Toni Kroos.

Německý záložník tak mohl slavit společně se spoluhráči i rodinou. Cristiano Ronaldo si vzal na trávník svou přítelkyni, bratra i syna Cristiana juniora, který neskrýval slzy.

Výkon jeho táty nadchl Stevena Gerrarda, bývalou legendu Liverpoolu. "Je to děsivé. Zlatý míč by měl určitě patřit jemu, protože tyto zápasy ukazují velké hráče. Jediná škoda je, že se mu nepodařilo vstřelit hattrick," řekl nynější televizní fotbalový expert.

Cristiano Ronaldo se stal hrdinou Realu a vystřílel mu historickou obhajobu
Cristiano Ronaldo se stal hrdinou Realu a vystřílel mu historickou obhajobu

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 6. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
1:4
ONLINE
3. června
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 27. Mandžukić

Hosté: 20. Ronaldo, 61. Casemiro, 64. Ronaldo, 90. Asensio

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli (66. Cuadrado), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanić (71. Marchisio), Dybala (78. Lemina), S. Khedira, Sandro – Higuaín, Mandžukić.

Hosté: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos (89. Morata), Casemiro, Modrić – Isco (82. Asensio), Benzema (77. Bale), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Neto, Benatia, Cuadrado, Marchisio, Lemina, Asamoah, Lichtsteiner

Hosté: Casilla, Fernández, Bale, Kovačić, Asensio, Morata, Danilo

Karty

Domácí: Dybala, Pjanić, Sandro, Cuadrado, Cuadrado

Hosté: Ramos, Carvajal, Kroos, Asensio

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)

Stadion

National Stadium, Cardiff, Wales

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud