25. července 2017 • 05:00

Sestavy do boje o LM: Slavia řeší posily i novou hvězdu, Plzeň Limberského

Autor: jon, pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalová Slavia a Plzeň v úterý začínají boj o Ligu mistrů, jak můžou vypadat jejich základní sestavy?Fotbalová Slavia a Plzeň v úterý začínají boj o Ligu mistrů, jak můžou vypadat jejich základní sestavy?FOTO: Koláž iSport.cz

    Od prvních minut na plné pecky. Fotbalisté Slavie a Viktorie Plzeň vyběhnou do úvodního ostrého, zároveň jednoho z klíčových zápasů. Český mistr hostí v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů běloruský BATE Borisov (19.00), Západočeši bojují na horké půdě v Bukurešti proti FCSB (19:30). V jakých sestavách oba týmy po letní pauze nastoupí? Trenéři Jaroslav Šilhavý i Pavel Vrba řeší několik otazníků, server iSport.cz vybral šest hlavních.

  • SLAVIA - Ngadeu vs. Souček

    Michael Ngadeu v dresu Slavie v zápase proti SlováckuFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Trenér Jaroslav Šilhavý má příjemné dilema na pozici defenzivního záložníka. Jistota z minulé sezony Michael Ngadeu i navrátilec z hostování Tomáš Souček hráli v přípravě velmi dobře. Oba dokázali na štítovém postu kvalitně bránit a zároveň pomáhat v rozehrávce.

    Právě to je pro Slavii velmi důležité, přes defenzivního záložníka se totiž Šilhavého tým často snažil přenášet hru z jedné strany na druhou. Evidentně šlo o nacvičenou záležitost. Ngadeu navíc přidává do hry svou obrovskou sílu, Souček se zase zdál na míči o trochu jistější.

    Těžko v tomto případě tipovat, kdo dostane proti BATE důvěru. Pro Ngadeua každopádně hovoří zkušenosti z minulé sezony, proto by mohl mít o trochu větší šanci. Tak jako tak se počítá s tím, že v průběhu sezony budou Ngadeu a Souček hodně rotovat.

  • SLAVIA - kdo z velkých posil nastoupí?

    Halil Altintop poprvé v dresu SlavieFoto Dominik Bakeš / Sport

    Jisté místo pro zápas s BATE mají tři z letních posil. V brance nastoupí Jan Laštůvka, na stoperu nebude vedle Simona Deliho chybět Jakub Jugas, motorem zálohy by pak měl být technicky skvěle vybavený Danny.

    Poté to vypadá na minisouboj Ruslan Rotaň – Halil Altintop o to, kdo nastoupí ve středu zálohy vedle Josefa Hušbauera. O něco navrch má ukrajinský fotbalista, což ukázala také generálka proti Nice. Turecký středopolař zatím formu hledá, potřebuje se dostat do lepší kondice. Proto nejspíš začne na lavičce.

  • SLAVIA - vybojoval si Van Buren základní sestavu?

    Mick van Buren se po skvělém výkonu na hřišti ujal i děkovačkyFoto Barbora Reichová (Sport)

    Už mohl být na hostování v jiném ligovém týmu, místo toho díky vynikající přípravě aspiruje na základní sestavu ve Slavii. Po Van Burenově úchvatném výkonu v generálce s Nice, kde dal dva góly a další dva zařídil pro Milana Škodu, bude těžké ho opomenout.

    Nizozemec by proti BATE měl dostat šanci a nastoupit na pravém křídle. To nejspíš odsune na lavičku Jaromíra Zmrhala, protože na druhé straně bude operovat Danny.

  • Předpokládaná sestava Slavie proti BATE

    Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Ngadeu, Hušbauer, Rotaň – Van Buren, Škoda, Danny.

  • PLZEŇ – Bolek vs. Hruška

    Gólman Aleš Hruška se stal další posilou Viktorie PlzeňFoto fcviktoria.cz

    V generálce proti Watfordu (0:1) se o práci v bráně podělili Petr Bolek a Aleš Hruška. Prvně jmenovaný je s týmem dlouhou dobu, funguje jako spolehlivá dvojka k momentálně zraněnému Matúši Kozáčikovi. Dochytal závěr minulé sezony, jenže do té nové mu přibyla konkurence.

    Kvůli zdravotním problémům slovenské opory přivedla Plzeň v létě ještě Aleše Hrušku. V přípravě si nevedl zle, oproti Bolkovi vypadal jistější při rozehrávce nohou, na čemž si Pavel Vrba dost zakládá. Na koho ukáže trenér při ostrém vstupu do sezony, aby nahradil zraněnou jedničku? „Oba gólmani se to dozvědí včas,“ ujistil novináře na konci soustředění v Rakousku, aniž by naznačil cokoliv bližšího.

  • PLZEŇ – nastoupí Limberský?

    David Limberský si zkouší v Plzni novou roliFoto Dominik Bakeš / Sport

    Stačila nevinná otázka na zdravotní stav jednoho z plzeňských lídrů, aby se Pavel Vrba dostal na pondělní tiskové konferenci v Bukurešti do sporu s jedním z českých novinářů. „Nevidím důvod, proč by neměl David Limberský nastoupit,“ několikrát úsečně zopakoval Vrba. Rumunští žurnalisté se jen divili, proč český kouč reagoval tak popudlivě.

    Je zřejmé, jak je Limberského návrat do sestavy pro Vrbu důležitý. Levý bek Plzně si na soustředění v Rakousku v utkání s Fürthem (2:5) při obranném zákroku natáhl sval, původní diagnóza zněla dokonce až pět týdnů mimo hru. Limberský ale poctivě rehabilitoval, pracoval s fyzioterapeuty a udělal velké pokroky. S týmem už stihl dva tréninky a zdá se, že na důležitý duel v boji o Ligu mistrů v Bukurešti bude připravený. Otázka je, zda ho trenér Vrba po zdravotní pauze postaví od prvních minut a na jaký post.

    Viktoria totiž lepí díry v defenzivě, pro utkání v Rumunsku je k dispozici pouze jediný klasický stoper Tomáš Hájek. K němu může jít právě Limberský, případně Radim Řezník, který úspěšně zvládl generálku s Watfordem. Limberský by mohl nastoupit i na pravém kraji obrany místo nejistého Aleše Matějů, tuhle pozici si v přípravě také zkoušel. Na levé straně si v posledním testu s Watfordem o místo řekla výborně hrající posila z Bohemians Milan Havel.    

  • PLZEŇ – Hořava náhradníkem, šance pro Zemana?

    Tomáš HořavaFoto Michal Beránek / Sport

    Vrba rád používá pětičlennou zálohu s dvěma středopolaři, jedním podhrotem a dvěma křídelníky. Na pravé straně to vypadá na Milana Petrželu, vlevo při zranění Václava Pilaře i Jana Kovaříka připadá v úvahu Martin Zeman, který tak dostane velkou šanci, aby se pod Vrbou víc prosadil. Pod hrotem bude pravděpodobně operovat Daniel Kolář, zbývá vyřešit dva střední záložníky.

    Ke stálici Patriku Hrošovskému, hlavnímu dirigentovi plzeňské mezihry, nejspíš připadne letní posila Diego Živulič. Pětadvacetiletý Chorvat přišel do Plzně jako defenzivní záložník, je důraznějším typem než reprezentant Tomáš Hořava, který na tomto postu nastupoval velmi často v minulých sezonách. Obranná fáze bude na půdě rumunského celku velmi důležitá, proto by vysoký bijec mohl dostat přednost.

  • Předpokládaná sestava Plzně na FCSB

    Hruška - Limberský, Řezník, Hájek, Havel - Živulič, Hrošovský - Petržela, Kolář, Zeman - Krmenčík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud