Radek Špryňar
25. července 2017 • 14:06

Limberský je zdravý. Půjde na typický kraj, nebo překvapí na postu stopera?

Vstoupit do diskuse
0
  • David Limberský si v přípravném zápase Plzně přivodil vážné svalové zraněníDavid Limberský si v přípravném zápase Plzně přivodil vážné svalové zraněníFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    PŘÍMO Z RUMUNSKA | Ve změti špatných zpráv o zdravotním stavu svých svěřenců dostal trenér Pavel Vrba jednu výjimečně dobrou. Obránce David Limberský je v pořádku. Ruptura ve svalu se nečekaně rychle zatáhla a opora Viktorie je před večerní úvodní bitvou dvojzápasu 3. předkola Ligy mistrů se Sportem Bukurešť (ONLINE přenos sledujte od 19:30 na iSport.cz) připravena nastoupit. „Zvládl dva tréninky, nevidím důvod, proč by neměl nastoupit,“ prohlásil na včerejší tiskové konferenci plzeňský kouč.

  • Kam s Limberským?

    David Limberský si zkouší v Plzni novou roliFoto Dominik Bakeš / Sport

    To bylo ještě před posledním předzápasovým tréninkem. I ten zvládl třiatřicetiletý mazák bez úlev. Obrana českého vicemistra, v které budou chybět zraněný kapitán Roman Hubník a vykartovaný Lukáš Hejda, s ním získá na větší síle, klidu a jistotě.

    Otázkou je, na jakou pozici ve čtyřčlenné defenzivní linii Pavel Vrba Limberského instaluje. Nabízí se celkem tři varianty. Pojďme si je projít. 

  • Tradiční místo - levý kraj

    Útočník Teplic Marek Červenka v souboji o míč s obránce Plzně Davidem LimberskýmFoto Barbora Reichová (deník Sport)

    Varianta: LIMBERSKÝ, Hájek, Řezník , Matějů (Havel).

    Zde hraje bývalý reprezentant po většinu své kariéry. I když je to pozice „přes nohu“, nemá s ní problém. Je tady zvyklý, účinně dovede podpořit ofenzivu. Jenže plzeňské vedení v reakci na Limberského zdravotní patálie narychlo přivedla z Bohemians šikovného Milana Havla, reprezentanta do jednadvaceti let. K mužstvu se připojil na soustředění v Rakousku, nastoupil do přípravy proti anglickým celkům a odehrál je znamenitě. Až tak, že Vrba byl z jeho brilantní práce mile zaskočený. „Je s námi pár dní, ale vůbec to tak nevypadá. Je úžasné, jak všechno zvládl. Ukázal velkou kvalitu,“ pochvaloval si. I proto se nabízí přesun Limberského na jiné místo.

  • Překvapivé místo - stoper

    David Limberský rozehrává balon v utkání Plzně s CSKAFoto fcviktoria.cz

    Varianta: Havel, Hájek, LIMBERSKÝ, Řezník.

    Rozhodně jedna z alternativ, kterou Vrba zvažuje. Ve středu obrany jsou v Plzni největší díry. Při zranění Hubníka a vynucené karetní absenci Hejdy, je jistotou nasazení Tomáše Hájka. Kdo vedle něj? V úvahu připadá Radim Řezník, který velmi solidně odehrál generálku proti Watfordu. Jenže jeho typický post je na pravé straně obrany. Pokud by Vrba nechtěl brát ostřílenému bekovi oblíbený flek v sestavě, je Limberský jasnou variantou. Vzhledem k jeho herní inteligenci, orientaci v prostoru a přesnosti v rozehrávce, by si měl s nezvyklou rolí poradit.

  • Místo z přípravy - pravý kraj

    Plzeňský obránce David Limberský (vpravo) brání kapitána Sparty Davida LafatuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Varianta: Havel, Hájek, Řezník, LIMBERSKÝ.

    Na tomto místě odehrál Limberský čtyři přípravná utkání. I když povětšinou se slabšími celky z české kotliny, nevedl si zle. Jeho solidní činnosti si všiml i asistent trenéra Dušan Fitzel. „Může to být zajímavý moment. Z pravé strany se do obrany soupeře dostane víckrát. Centry a finální přihrávky jsou pro něj jednodušší než z opačné strany. Ano, přiznávám, že to může být jedna z možností v sezoně.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud