Tomáš Podvín
24. srpna 2017 • 04:45

Slavii zkosila zranění. Škoda odpadl, Danny nebyl fit a Stoch se zranil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neproměněné šance, zdržující soupeř a ještě smůla na zranění. Slavii se to proti APOELu ve 4. předkole Ligy mistrů prostě nesešlo. K vyřazení totiž přispěly mimo jiné vynucené absence v obou zápasech. V odvetě na poslední chvíli vypadl ze sestavy kanonýr Milan Škoda, o poločase zase musel odstoupit do té doby nejlepší hráč na place Miroslav Stoch.



Už v prvním zápase Slavii absence bolely. Hlavně v prvních minutách utkání na Kypru se projevila neúčast klíčového stopera Simona Deliho, když hosté dvakrát inkasovali.

„Tam nám určitě chyběl,“ přiznal trenér Jaroslav Šilhavý. Deli nemohl nastoupit ani v domácí odvetě, ovšem to už si na sebe Michael Ngadeu a Jakub Jugas zvykli a odehráli velmi dobrý zápas.

SESTŘIH: Slavia - APOEL 0:0. Tlak i spousta šancí, ale sen o LM je pryč
Video se připravuje ...

Na Kypru nemohl hrát ani čerstvě zraněný Danny, Portugalec si proti Jihlavě poranil koleno. V odvetě sice nechyběl v základní sestavě, nejspíš ale ještě nebyl připravený na 100%. Při rozcvičení se trochu šetřil, například raději nestřílel na branku jako ostatní z týmu.

V zápase byl každopádně Danny aktivní a dokonce se dvakrát ke střele dostal. Jenže v obou případech zklamal a ani jednou neskóroval, což muselo domácí zatraceně mrzet. Postupně trochu odpadl a v 71. minutě ho vystřídal Jan Sýkora. Zranění si i tady vzalo svou daň.

Hušbauer: Nosítka třikrát za poločas, to je moc
Video se připravuje ...

„Na Dannym byl výpadek vidět, nějaké omezení tam možná bylo. Chtěl do toho jít, říkal, že se cítí dobře, ale myslím, že kdyby byl 100% fit, předvedl by lepší výkon. Kdyby byl plně zdravý, třeba by i z těch šancí dal gól,“ připustil Šilhavý po zápase.

Slavii ovšem potkaly proti odvetu s APOELem ještě dvě pohromy. První přišla před zápasem. Útočník Milan Škoda sice zkusil s týmem rozcvičení, ale odešel předčasně. Důvod? Celý den ho trápila viróza, zápas by nezvládl. Proto nenastoupil a nebyl ani na lavičce.

Zklamaný brankář Slavie Jan Laštůvka
Zklamaný brankář Slavie Jan Laštůvka

„Dnes ráno Milan přišel, že se necítí dobře, měl nějakou virózu. Doufali jsme, že se dá dohromady. Domluvili jsme se, že to zkusí na rozcvičce. Bohužel, nešlo to, takže odjel domů. Myslím, že jeho náhradník Mick van Buren odvedl výborný výkon, ale chyběl tomu gól,“ tvrdil Šilhavý.

A bohužel pro domácí nebyl zraněním konec. Těsně před poločasem se totiž stala nepříjemnost Miroslavu Stochovi. Slovenský záložník se poranil při pokusu o centr a hned bylo jasné, že je zle. Stoch to sice ještě o přestávce zkusil, ale hřiště rychle frust opustil.

Pro Slavii šlo o velkou ztrátu, Stoch totiž hrál v prvním poločase velmi dobře a byl nejaktivnějším slávistou. „Stoch toho hodně odpracoval, bohužel si před půlí vyvrknul kotník. Snad to nebude nic vážného, ale už ho to nepustilo,“ litoval dalšího zranění slávistický trenér.

Souček: Chyběl nám gól z prvního zápasu
Video se připravuje ...

Bořil: Zdržování? Měl jsem nervy
Video se připravuje ...

Šilhavý: Škoda, měli jsme velkou šanci na postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud