12. září 2017 • 23:21

Černý večer Basileje: Suchý nestačil na střelce United, Vaclík se snažil marně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na posledních pár dní by fotbalisté Basileje nejraději brzy zapomněli. Především pak kapitán švýcarského mistra, český obránce Marek Suchý. Ten se v posledním ligovém zápase Basileje nechal během minuty vykartovat, při prestižním souboji s Manchesterem United pak zase nedokázal uhlídat střelce Mourinhova klubu, Romela Lukaka.



Suchý viděl v sobotu červenou kartu a jistě doufal, že takový výkon v prvním zápase Ligy mistrů napraví. Jenže nepovedlo se. Basileji vstup do nového ročníku milionářské soutěže vůbec nevyšel. United sice už po 19 minutách přišli vinou zranění o Paula Pogbu , který toho večera vedl „Rudé ďábly“ jako kapitán, ale právě jeho náhradník Marouane Fellaini se postaral o první branku utkání.

Ještě předtím stačil Vaclík chytit dvě velké šance. Ve 23. minutě pálil Henrik Mchitarjan do tyče, v závaru se pak dostal k dorážce, kterou si ale český brankář pohlídal. V 31. minutě zase dobrým vyběhnutím zabránil velké šanci Lukaka.

SESTŘIH Ligy mistrů: Manchester United - Basilej 3:0. Hosté domácím střelcům nestačili
Video se připravuje ...

Jenže pak přišel ke slovu zmíněný Fellaini. Belgický čahoun pověstný svou divokou hřívou se prosadil jak jinak než hlavou. Po čtvrt hodině na hřišti si naběhl na centr Ashleyho Younga a míč poslal suverénní hlavičkou za Vaclíkova záda. Uhlídat jej nedokázal již zmírněný kapitán Basileje Marek Suchý.

Druhou branku United přidal jen osm minut po začátku druhé půle kanonýr Romelu Lukaku . Opět to bylo po centru, tentokrát od Daleyho Blinda, opět hlavou, a opět nemohl mít úplně čisté svědomí obránce Marek Suchý. Právě český kapitán Lukaka hlídal, svalnatý Belgičan jej ale přetlačil a dostal se k zakončení.

Lukaku má kolem 100 kilo, Suchý tak 85, tipoval Brabec

„To je snad neubránitelné, Lukaku je jako tank," vysekl útočníkovi United poklonu bývalý ligový fotbalista Karol Kisel ve studiu O2 TV Sport.

„Suchý Lukaka měl, ale zaváhal, a to je pak těžké ho uhlídat. Visí na něm a stejně ho nedokáže ani udržet. Lukaku bude mít určitě sto kilo, Marek má možná 85, když se mu takový hráč urve, je to těžké," hodnotil situaci u druhé branky Erich Brabec ve studiu ČT Sport

Poslední hřebíček do rakve švýcarského mistra zarazil střídající Marcus Rashford, s tím už nemohla rozhozená obrana Basileje pranic dělat. Fellainiho centr skvěle pustil za sebe Henrik Mchitarjan a mladý Rashford napálil míč do Vaclíkovy branky.

„Vaclík by dnes musel být zázračný, aby prohře zabránil," zhodnotil zápas Kisel. Basileji nezbyde než hodit tenhle tvrdý direkt za hlavu, už za čtyři dny ji čeká pohárové utkání a za týden důležitý ligový zápas na hřišti St. Gallenu.

Góly

Domácí: 35. Fellaini, 53. R. Lukaku, 84. Rashford

Hosté:

Sestavy

Domácí: de Gea – Young, Lindelöf, Smalling, Blind – P. Pogba (C) (19. Fellaini), N. Matić – Mata (77. Rashford), Mchitarjan, Martial (69. Lingard) – R. Lukaku.

Hosté: Vaclík – Akanji, Suchý (C), É. Álvarez Balanta – Lang, Xhaka, Zuffi, B. Riveros (77. Oberlin) – Steffen, van Wolfswinkel (66. Bua), M. Elyounoussi.

Náhradníci

Domácí: Romero, Valencia, Darmian, Carrick, Fellaini, Rashford, Lingard

Hosté: Salvi, Sayed Gaber, Bua, Callà, Fransson, Schmid, Oberlin

Karty

Domácí: Young, Blind

Hosté: É. Álvarez Balanta, Lang, Xhaka

Rozhodčí

Buquet – Debart, Cano (všichni Francie)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Zklamaní fotbalisté Basileje po porážce na hřišti Manchesteru United
Zklamaní fotbalisté Basileje po porážce na hřišti Manchesteru United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud